Cornells enke: Medicin drev ham til selvmord

Chris Cornells enke, Vicky, spekulerer i, at medicin mod angst drev Soundgarden-sangeren til selvmord.

Chris Cornells enke, Vicky, spekulerer i, at medicin mod angst drev Soundgarden-sangeren til selvmord.

Foto: All Over Press)

 

Efter Soundgarden-sangeren Chris Cornells selvmord natten til torsdag, langer hans hustru, Vicky, nu ud efter den medicin, den afdøde sanger tog mod sin angst.

Hun spekulerer i, at Chris Cornell kan have indtaget for meget af den angstdæmpende medicin, og at det kan have fremprovokeret selvmordet.

Han blev fundet hængt på badeværelset på et hotel i byen Detroit, hvor Soundgarden havde givet koncert onsdag aften.

Vicky Cornell havde talt med sin mand efter koncerten, da han var kommet til hotellet, og da han talte usammenhængende, blev hun nervøs for ham.

Efter telefonopkaldet alarmerede hun en sikkerhedsvagt på hotellet, som brød ind på Cornells værelse, men for sent.

Sangeren, der tidligere var ude i misbrugsproblemer, blev blot 52 år.

- Chris' død er et tab, der efterlader mig mundlam og med en tomrum i mit hjerte, der aldrig igen vil blive fyldt ud. Som alle der kendte ham sagde, så var Chris en kærlig far og mand. Han var min bedste ven, skriver Vicky Cornell ifølge RollingStone  en pressemeddelelse.

Hun fortsætter med at beskrive sangeren som et dedikeret familiemenneske.

- Hans verden drejede sig om 1) familien og 2) musikken. Han fløj hjem fra turnéen for at være sammen med os på Mors Dag, og tog først af sted til Detroit ved middagstid onsdag for at have tid til at være sammen med børnene. Da vi talte sammen inden koncerten lagde vi planer for en kommende ferie, skriver enken.

Men da de talte sammen efter koncerten fornemmede Vicky en forandring hos sin mand - han talte usammenhængende.

- Han sagde, at han måske var kommet til at tage en ekstra 'Ativan' eller to (et præparat, sangeren tog mod angst, red.).

Derefter kontaktede Vicky hotellet, men personalet nåede ikke ind i tide til at redde Chris Cornell fra at begå selvmord.

- Hvad der skete er helt uforklarligt, og jeg håber, at lægelige undersøgelser vil forklare, hvad der er sket. Jeg ved, at Chris elskede vores børn, og at han ikke ville gøre dem ondt ved forsætligt at tage sit eget liv, siger Vicky.

Hun og Chris Cornell havde en datter på 12 og en søn på 11 år sammen. Fra et tidligere ægteskab havde Chris Cornell en datter på 16 år.

Cornell-familiens advokat, Kirk Pasich, uddyber Vickys spekulation i, at det angstdæmpende præparat kan have drevet Chris Cornell til selvmordet.

- Uden toksikologi-rapporterne ved vi rent faktisk ikke, hvad der skete med Chris, og om nogle præparater førte til hans død. Chris, der var tidligere misbruger, havde en recept på Ativan og har måske taget mere end den anbefalede dosis. Familien er overbevist om, at hvis Chris tog sit eget liv, så var han ikke klar over, hvad han gjorde, og at medicin eller andre substanser kan have påvirket hans handlinger, siger Pasich.

Han understreger, at nogle af de kendte bivirkninger ved Ativan inkluderer paranoia, selvmordstanker og manglende dømmekraft.

Det er uvist, hvornår retsmedicinerne er færdige med de toksikologiske rapporter, men i forbindelse med George Michaels død i julen sidste år gik der flere uger, inden de forelå.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close