Hollywood19. juli 2018

Millioner i erstatning: Cliff Richard vinder kæmpe sag mod TV-station

I forbindelse med en sigtelse for sexovergreb mod børn havde politiet et kamerahold på slæb. Det får nu konsekvenser for TV-stationen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cliff-richard.jpg
 Foto:All Over Press)

Den bristiske musiker Cliff Richard kan i dag sætte et stort punktum i en lang sag.

Han er blevet tildelt 220.000 pund, svarende til to millioner danske kroner, i erstatning for BBC's livedækning af en politirazzia af hans hjem. Det skriver BBC.

I forvejen har Cliff Richard allerede vundet 400.000 pund, 3,3 millioner kroner, fra politiet i Berkshire for en ubegrundet razzia, i forbindelse med beskyldninger om sexovergreb mod børn.

Men selv om 77-årige Richard har vundet sagen om de 220.000 pund, så er det ikke nødvendigvis slut endnu.

Retten skal nemlig på et senere tidspunkt tage stilling til, om han også skal modtage en erstatning for indtægtstab, som sagen kan være skyld i.

Det var en tårevædet Cliff Richard, der efter sagens afgørelse talte med pressen. Det skriver flere britiske medier.

BBC overvejer at appellere afgørelsen, da de mener, at dommen vil repræsentere et "dramatisk skift" i pressens muligheder for at dække sådanne sager.

Cliff Richard blev i 2016 fri frikendt for anklager om sexovergreb på børn to år efter, at han første gang blev afhørt af politiet.

Den 75-årige sangstjerne var 'lykkelig' for, at anklagemyndigheden oplyste, at der ikke var fundet tilstrækkeligt med beviser til at tiltale Cliff Richard for overgreb på børn.
I forbindelse med frafaldelsen af sigtelsen offentliggjorde Cliff Richard en udtalelse: - Efter næsten to års efterforskning er politiet færdige med deres undersøgelse. Jeg har altid fastholdt min uskyld og samarbejdet med politiet, og jeg kan til min død ikke forstå, hvorfor det skal tage så lang tid at efterforske sagen og nå frem til det resultat, politiet er nået til, sagde Cliff Richard i 2016. Han var sigtet for at have forgrebet sig seksuelt på en teenagedreng tilbage i 1985. Cliff Richard var meget hårdt ramt af sigtelsen og var de første to år tavs om sagen. - Jeg forblev tavs på trods af politiets klumrede arbejde og på trods af, at de hængte mig ud ved navn. Det bør kun være i helt ekstraordinært slemme sager, at personer, der alene er sigtet, nævnes ved navn. Man bør tidligst nævne folk ved navn, når de er tiltalt. Jeg blev nanvgivet i offentligheden, inden at politiet overhovedet havde afhørt mig første gang. Ingen uskyldig person bør behandles på den måde, lød det fra Cliff Richard.
Han udtalte også, at han var vred over den måde anklagemyndigheden formulerede sig ved frafalddelsen af sigtelsen, hvor der stod, at sigtelsen blev frafaldet på grund af 'utilstrækkelige beviser'. - Det er et problem, og mit ry bliver ikke fuldt genoprettet på grund af den formulering. Hvordan kan der være bevis for noget, der ikke har fundet sted?, sagde Cliff Richard om frafaldelsen af sigtelsen. Politiet har undskyldt BBC's tilstedeværelse ved ransagningen over for Cliff Richard. - Vi undskylder helhjertet vores oprindelige behandling af medieinteressen for denne sag, lød det fra politiet i South Yorkshire. Politiet oplyste samtidig, at man havde gjort alt for at færdiggøre efterforskningen så hurtigt som muligt.
null

Sponsoreret indhold