Nyheder16. juni 2016

Cliff Richard frikendt for anklager om sexovergreb på børn

Cliff Richard i hårdt angreb på politiet og anklagemyndigheden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cliff-richard.jpg
 Foto:All Over Press)
Sangeren Cliff Richard er blevevt frikendt for anklager om sexovergreb på børn to åt efter, at han første gang blev afhørt af politiet. Den 75-årige sangstjerne er selvfølgelig 'lykkelig' for, at anklagemyndigheden oplyste, at der ikke er fundet tilstrækkeligt med beviser til at tiltale Cliff Richard for overgeeb på børn. Selv om han er glad for, at sigtelsen nu er frafaldet og at hans mareridt er overstået, siger Cliff Richard til The Sun, at den slags sager for altid klæber til folk, der beskyldes for overgreb på børn. I forbindelse med frafaldelsen af sigtelsen har Cliff Richard offentliggjort en udtalelse: - Efter næsten to års efterforskning er politiet færdige med deres undersøgelse. Jeg har altid fastholdt min uskyld og samarbejdet med politiet, og jeg kan til min død ikke forstå, hvorfor det skal tage så lang tid at efterforske sagen og nå frem til det resultat, politiet er nået til, siger Cliff Richard. Han var sigtet for at have forgrebet sig seksuelt på en teenagedreng tilbage i 1985.
Politiet har været kritiseret for, at de havde et kamerahold fra BBC på slæb, da de ransagede Cliff Richards bolig i Sunningdale i forbindelse med sigtelsen. - Jeg følte mig 'hængt til tørre som levende madding', siger Cliff Richard.
Cliff Richard har været meget hårdt ramt af sigtelsen, men har været tavs om beskyldningerne frem til nu. - Jeg forblev tavs på trods af politiets klumrede arbejde og på trods af, at de hængte mig ud ved navn. Det bør kun være i helt ekstraordinært slemme sager, at personer, der alene er sigtet, nævnes ved navn. Man bør tidligst nævne folk ved navn, når de er tiltalt. Jeg blev nanvgivet i offentligheden, inden at politiet overhovedet havde afhørt mig første gang. Ingen uskyldig person bør behandles på den måde, siger Cliff Richard.
Han er vred over den måde anklagemyndigheden formulerer sig ved frafalddelsen af sigtelsen, hvor det skrives, at sigtelsen frafaldes på grund af 'utilstrækkelige beviser'. - Det er et problem, og mit ry bliver ikke fuldt genoprettet på grund af den formulering. Hvordan kan der være bevis for noget, der ikke har fundet sted?, siger Cliff Richard.
Politiet har undskyldt BBC's tilstedeværelse ved ransagningen over for Cliff Richard. - Vi undskylder helhjertet vores oprindelige behandling af medieinteressen for denne sag, lyder det fra politiet i South Yorkshire. Politiet oplyser samtidig, at man har gjort alt for at færdiggøre efterforskningen så hurtigt som muligt. Se Cliff Richards opslag om frafaldelsen af sigtelsen her:

Sponsoreret indhold