Hollywood 8. januar 2018

Tog det med godt humør: Claes Bang slået af tysk drama

Det blev ikke til en Golden Globe til 'The Square' med Claes Bang i hovedrollen
Foto: All Over Press
Den svenske film "The Square" med danske Claes Bang i hovedrollen må gå tomhændet hjem Golden Globe-uddelingen. Den tyske film "Aus dem Nichts" har natten til mandag dansk tid vundet en Golden Globe for bedste udenlandske film.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Det tyske drama slår dermed den svenske film "The Square" med den danske skuespiller Claes Bang i hovedrollen. "The Square" var ellers favorit til at vinde kategorien, hvor også den russiske "Nelyubov", chilenske "Una Mujer Fantástica" og den cambodjanske "First They Killed My Father" om De Røde Khmerer var nomineret. Den satiriske "The Square" har fået stor anerkendelse i filmverdenen, hvor den har vundet adskillige priser. Tidligere på året modtog filmen Guldpalmen i Cannes, ligesom at den stjal al opmærksomhed ved European Film Awards i begyndelsen af december. Her løb filmen med hele seks priser. Claes Bang modtog prisen for årets bedste mandlige hovedrolle.

Claes Bang med prisen for bedste mandlige hovedrolle ved European Film Awards. (Foto: All Over Press)

Under den 75. udgave af Golden Globes på The Beverly Hilton søndag aften var det HBO-serien "The Handmaid's Tale", der løb med prisen for bedste drama-tv-serie, mens prisen for bedste film også i dramagenren gik til "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". Ewan McGregor fik prisen for bedste mandlige skuespiller i en tv-serie for sin rolle i "Fargo". Blandt kvinderne var det Nicole Kidman, der vandt prisen for sin rolle i "Big Little Lies". Imens vandt Elisabeth Moss prisen for bedste kvindelige skuespiller i et tv-drama for "The Handmaid's Tale", der er baseret på romanen af samme navn af Margaret Atwood. Prisen for bedste mandlige skuespiller i et tv-drama gik til Sterling K. Brown for sin rolle i "This Is Us". Han er den første sorte mand til at vinde denne kategori. Mexicanske Guillermo del Toro modtog prisen for bedste instruktør for filmen "The Shape of Water", der med syv nomineringer var nomineret til flest priser. Aftenens vært, Seth Meyers, åbnede prisuddelingen med henvisning til #MeToo-kampagnen, hvor kvinder har stået frem og fortalt om seksuelle krænkelser og overgreb. - For de mandlige nominerede her i aften er det første gang i tre måneder, at det ikke er skræmmende at høre deres navn blive råbt op, sagde Meyers. Det var også på forhånd kendt, at mange af skuespillerne og skuespillerinderne ville komme til prisuddelingen klædt i sort. Det skete for at vise sympati med ofrene for seksuel chikane. Der var ikke den store skuffelse at spore hos hverken Claes Bang eller filmens svenske instruktør Ruben Östlund, efter at 'The Square' ikke nåede helt til tops ved Golden Globe uddelingen. Umiddelbart efter at prisen til bedste udenlandske film var uddelt var de to at finde i baren. - De skraldgrinede og virkede på ingen måde skuffede. De sagde, at de ikke havde regnet med at vinde, og de har nu blikket rettet stift mod den kommende Oscar-uddeling, siger TV 2's USA-korrespondent Jesper Steinmetz til TV 2. Sverige kunne dog glæde sig over ikke at måtte gå helt tomhændet fra prisuddelingen. Det blev nemlig til en Golden Globe til Alexander Skarsgård, der er er søn af Stellan Skarsgård. 41-årige Alexander Skarsgård var favorit til at vinde en Golden Globe for sin birolle i TV-serien ”Big little lies”, og han levede op til favoritværdigheden. – Jeg er her i nat, fordi jeg har opnået det privilegium at arbejde sammen med et hold fantastisk talentfulde kvinder. De fleste af dem, er her i aften, sagde Alexander Skarsgård efter at have vundet karrierens første Golden Globe.

Sponsoreret indhold