Hollywood 7. januar 2018

7 ting du skal vide om Golden Globe 2018

Søndag nat deles Golden Globe Awards 2018 ud i Los Angeles. Her er, hvad du skal vide om prisuddelingen
Foto: All Over Press

Søndag nat deles Golden Globe Awards ud for 75. gang. Det sker på The Beverly Hilton i Beverly Hills, og sædvanen tro vil stjernerne flokkes på den røde løber.

SE og HØR har samlet syv facts, som du skal vide om Golden Globe Awards 2018. 

1. Seth Meyers er vært 

"The Late Night"-værten Seth Meyers, 44, skal styre slagets gang til Golden Globe Awards 2018. Han har lovet, at kontroversielle emner som #MeToo og Donald Trump ikke får særbehandling. 

- Vi vil være sikre på, at vi adresserer det, men vil også være sikre på, at vi kommer videre og fejrer alt det arbejde, som alle har gjort i år også, har Meyers tidligere udtalt til E! News

Tidligere Golden Globe-værter tæller blandt andet Jimmy Fallon, Ricky Gervais, Tina Fey og Amy Poehler. 

2. Oprah Winfrey høster ærespris

Den 63-årige tidligere TV-vært vil modtage den prestigefulde Cecil B. Demille Award, der er en såkaldt lifetime achievement award. Tidligere har Meryl Streep og Denzel Washington modtaget den fine hæder. 

3. Showet kan ses på DR3

Prisuddelingen kan ikke ses direkte på dansk TV. Men DR3 sender showet på tirsdag den 9. januar kl. 20.45. SE og HØR vil naturligvis også dække Golden Globe Awards 2018 på sh.dk fra tidlig mandag morgen. 

4. Sort på den røde løber

Mange af de største kvindelige skuespillere i Hollywood har aftalt at iføre sig sort for at sætte fokus på den bølge af sexchikane og seksuelle overgreb, der har rystet filmbranchen på det seneste. Det kan du læse mere om i denne artikel.  

5. Favoritterne

Filmen "The Shape of Water" fører med hele syv nomineringer, blandt andet i kategorien "Best Motion Picture (Drama)". Ser man på TV-serierne, så fører "Big Little Lies" med seks nomineringer. 

6. Det danske islæt

Den dansk-svenske film "The Square" med Claes Bang i hovedrollen er nomineret i kategorien bedste udenlandske film. "The Square" har tidligere høstet priser til European Film Awards, ligesom den modtog Guldpalmen til filmfestivalen i Cannes. 

7. Skyder awards season i gang

Golden Globe er årets første store prisuddeling i Hollywood, og traditionelt set siger man, at Golden Globe skyder awards season i gang. Herefter følger SAG Awards, PGA Awards, DGA Awards for at kulminere med Academy Awards - populært kaldet Oscars - der i år falder den 4. marts. 

Se alle stjernerne fra sidste års Golden Globe i galleriet:

De flotteste kjoler fra Golden Globes 2017

Sponsoreret indhold