Chok: Angelina Jolie har fået fjernet brysterne

Angelina Jolie har fået fjernet brysterne for at minimere risikoen for kræft.

Angelina Jolie har fået fjernet brysterne for at minimere risikoen for kræft.

Foto: All OverAngelina Jolie har altid været kendt for at have en ret fyldig barm.

Men netop hendes iøjenfaldende blikfang har på det seneste været en kilde til frygt for den verdenskendte, 37-årige skuespiller.

En undersøgelse viste nemlig, at Angelina Jolie havde hele 87 pct. risiko for at få brystkræft og samtidig 50 pct. risiko for at få kræft i æggestokkene.

Derfor har "Tomb Raider"-skuespilleren nu fået fjernet begge bryster - som dog er blevet konstrueret kunstigt igen.

Det skriver DR.

Mads Mikkelsen: Skal arbejde sammen med Angelina Jolie

Angelina Jolies mor døde af kræft

Angelina mistede selv sin mor til kræft, og i et åbent brev til New York Times fortæller hun om sin beslutning.

- Jeg besluttede at være proaktiv og minimere risikoen så meget, jeg kunne, skriver hun i brevet og fortsætter:

- Jeg tog en beslutning om at få lavet en forebyggende, dobbelt mastektomi (kirurgisk fjernelse af et bryst, red.). Jeg begyndte med brysterne, da min risiko for brystkræft er højere end min risiko for at få kræft i æggestokkene, og indgrebet er samtidig mere komplekst.

Indgrebet blev lavet i tre faser. Det første, som foregik den 2. februar i år, fokuserede på at mindske risikoen for sygdom i vævet lige bag brystvorterne og samtidig øge chancerne for at bevare brystvorterne til den efterfølgende rekonstruktion.

Det store indgreb fandt sted to uger senere.

- Brystvævet blev fjernet og midlertidigt fyld blev lagt ind. Operationen kan tage op til otte timer. Du vågner op med slanger og fyldstof i dine bryster. Det føles som en scene i en science fiction-film, skriver verdensstjernen.

Angelina Jolie: Med Brad i flygtningelejr

Ni uger senere fik hun lavet det sidste indgreb. Her lavede lægerne den endelige rekonstruktion af brysterne med permanente implantater.

- Til enhver kvinde, der læser dette: Jeg håber, at det hjælper dig til at vide, at du har mulighederne. Jeg vil opfordre enhver kvinde, især hvis der er brystkræft eller kræft i æggestokkene i familien, til at opsøge information og læger, der kan hjælpe dig gennem dette aspekt af dit liv, så du kan træffe dine egne, informerede valg, skriver Angeline Jolie, der efter ingrebet nu kun har fem pct. risiko for at udvikle brystkræft.

Angelina Jolie: Tidlig debut

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close