Hollywood27. februar 2014

Bob Dylan giver sommerkoncert i Aarhus

Poeten og sangskriveren gæster Musikhuset 9. juli
Bob Dylan gæster Danmark til sommer
Bob Dylan gæster Danmark til sommer
 Foto: AOP
Sangeren, musikeren, poeten, maleren og sangskriveren Bob Dylan har siden slutningen af 1980'erne turneret næsten uafladeligt, hvorfor hans turné bliver kaldt "The Neverending Tour" (Den Uendelige Turné).

Han har for længst slået sig fast som en af musikkens helt store legender og udsendte i september 2012 sit 35. studiealbum "Tempest".

Den 72-årige Bob Dylan har flere gange besøgt Danmark i de seneste år, sidste gang i oktober 2013, da han gæstede København. Nu kommer han igen. 9. juli giver han koncert i Musikhuset Aarhus for trofaste fans.

Læs også: Bob Dylan udstiller i Danmark

Dylan er gennem årene belønnet med alt fra Grammy'er til Polarpriser.

I 2008 fik han Pulitzerprisen motiveret med "hans grundlæggende indflydelse på populærmusikken og på amerikansk kultur, præget af lyriske værker med ekstraordinær poetisk kraft".

60 af Dylans bedste sange er oversat til dansk og udgivet under titlen "Bob Dylan's Bedste" på forlaget Books om Demand i 2013.

Ud over koncerten er det også muligt at nyde multikunstneren Dylans kunstværker, der fra 17. april bliver udstillet på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød i udstillingen "Bob Dylan: Face Value".

Læs også: Bob Dylan i klammeri med politiet

Udstillingen består af 12 portrætter, som alle er en sammenblanding af Bob Dylans indtryk af mennesker gennem tiden. De mange indtryk og ansigtsudtryk har han genskabt i sin fantasi og formet som mennesker i sine portrætter.

Det er ikke første gang, Bob Dylan udstiller værker i Danmark. I 2010 udstillede han 40 værker under navnet "The Brazil Series" på Statens Museum for Kunst i København.

/ritzau/

Sponsoreret indhold