Åh nej! BigMac'ens far er død!

Det er en trist dag for verdens mest kendte burger, BigMac.

For dens far, Michael Delligatti, er nemlig død. Det skriver TMZ.

Delgatti var ejeren af adskillige McDonald's restauranter i 1960'erne i staten Pennsylvania, og han ønskede at kreere en burger, der var større end de daværende. På det tidspunkt solgte McDonald's mest ham -og cheeseburgere, og udvalget var ganske begrænset.

Men Michael, som blev kaldt Jim, ville give kunderne en større burger. Så han skabte i midten af 1960'erne BigMac'en til stor jubel for sine gæster. I begyndelse var McDonald's imod idéen om den større burger, men da de så salget i Delligattis restauranter ændrede de mening.

Således blev BigMac'en standardkost på McDonald's i hele i USA og senere i hele verden. Faktisk er burgeren blevet så magtfuld, at økonomer og forretningsmænd bruger den som et indeks for at anslå, hvor stor købekraften er mellem diverse lande. Det er magasinet, The Economist, der skabte denne liste

McDonald's bliver tit og ofte skudt i skoen, at deres kost er usund og kan være skyld i alverdens dårligdomme. Men fakta er bare, at BigMac'en far, Michael Delligatti, blev 98 år gammel.

Ikke så ringe endda.

Se billeder af unik McDonald's-mad, du ikke kan købe i Danmark, her:

19 ting du ikke kan få på McDonald's i Danmark

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close