Nyheder11. december 2015

Tømmermænd? Sådan spiser du McDonald's uden at blive tyk

Journalist fra magasinet 'Men's Health' har kåret burgerkædens mest sunde og usunde måltider. Der er mange overraskende konklusioner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mcd.jpg

LOS ANGELES/SE og HØR: Det er december, og julefrokosterne rammer som perler på en snor. Og vi ved allesammen godt, hvordan vi har det dagen efter.

Alle har lyst til burger, fritter og Coke, og derfor er det sikkert også McDonald's' søde tid. Nu har magasinet magasinet Men's Health's EAT THIS, NOT THAT!-klumme lavet listen, vi har alle har ventet på. For hvad er det mest sunde og det mest usunde fra menuen på restaurant Den Gyldne Måge? Og havde du overhovedet forestillet dig, at sundhedseksperter ville fremhæve burgerkædens mad? Der er mange overraskelser.

Bogen har inddelt menuen i forskellige kategorier, og vi starter naturligvis med hovedmåltidet.

Værste:

McWraps:

EAT THIS, NOT THAT! kan ikke anbefale én eneste McWrap. Det sker, fordi de alle indeholder over 1,000 mg sodium - altså to tredjedele af dit daglige saltbehov. Det er helt uhørt. Mange wraps indeholder desuden også alt, alt for mange kalorier. Det er et klasseeksempel på myten om, at wraps er sundere end burgere.

Premium Buttermilk Crispy Chicken Bacon Clubhouse-sandwich (fås ikke i DK):

- indeholder 790 kalorier, 40 gram fedt, 1,620 mg sodium og 40 gram protein.

Forfatteren undrer sig over, hvordan det har været muligt for burgerkæden at ødelægge en af de sundeste proteiner; nemlig kylling. Men det er lykkedes for McDonald's, og dermed "vinder" en kyllingesandwich prisen som kædens værste måltid.

Bedste:

Chicken McNuggets (6 stk)

- 280 kalorier, 18 gram fedt, 540 mg sodium, 13 gram protein.

Nuggets er naturligvis dybtstegt, men under den relativt lette panering gemmer sig 100 pct. hvidt, rent og magert kyllingkød. Pas dog på med saucerne - og fravælg dem helst.

Artisan Grilled Chicken-sandwich (fås ikke i DK)

- indeholder 360 kalorier, 6 gram fedt, 960 mg sodium, 22 gram protein.

Selvom sandwichen ikke findes i DK, kan du bede og grillet kylling i stedet for fried kylling, når du bestiller en McChicken og droppe mayonnaisen. Så får du en af de sundeste McDonald's-sandwiches.

Big Mac

- indeholder 540 kalorier, 28 gram fedt, 970 mg sodium, 25 gram protein.

SURPRISE! Klassikeren over dem alle er den burger, EAT THIS, NOT THAT!-eksperterne elsker mest. Det var på forsiden af selve bogen i 2008 og er igen i 2015-udgaven. Ifølge Men's Health-journalisten, David Zinczenko, er det kombinationen af et 'solidt mix af proteiner, fedt og kulhydrater og har et meget lavt sukkerindhold'. Og Big Mac'en adskiller sig fra sine konkurrenter. Burger Kings klassiker, Whopper'en, indeholder hele 650 kalorier og 3 gram mindre protein.

Dessert:

Værst:

McFlurry med M&Ms (Smarties i DK)

650 kalorier, 23 gram fedt, 89 gram sukker, 180 mg sodium, 13 gram protein.

Det siger selv selv, at 650 kalorier er alt for meget i en dessert. TIl orientering svarer det til at spise 7 McDonald's Apple Pies, som desværre ikke fås i Danmark længere.

Den bedste:

Sundae med jordbærsmag.

280 kalorier, 6 gram fedt, 45 gram sukker, 85 mg sodium, 6 gram protein.

En fornuftig kaloriemængde for en dessert - og du sparer hele 60 kalorier ved at vælge jordbær frem for karamel Sundae-isen.

Pommes-Frites:

Husk altid at fritter virkelig ikke er sunde. Drop dem - men hvis du absolut vil have dem, så skal du vide, at en medium udgave hos Mc'en pakker 340 kalorier, 16 gram fedt, 190 mg sodium og sølle fire gram protein. Med andre ord er det tomme kalorier proppet med salt.

Morgenmad er relativt nyt på menuen i Danmark, men vidste du, at Men's Health har kåret Egg McMuffin som USAs allerbedste morgenmad år efter år. Dens meget høje proteinindhold og lave kalorieindhold har vippet alle konkurrenter af pinden. Den er simpelthen sundere end McDonald's havegrynsvarianter, og den holder dig med sine 300 meget arbejdsomme kalorier dig mæt helt til frokost. Køb dog aldrig det traditionelle tilbehør, hashbrowns. De driver af friture og er proppet med salt.

Sponsoreret indhold