20 års jubilæum: 7 ting du – måske – ikke vidste om Se7en

Se7en

I dag er det 20 år siden, at en amerikansk film ramte biograflærredet og skræmte livet af tusindvis af mennesker verden over.

Filmen hed Se7en og var den uhyggelige historie om et par kriminalbetjente, der forsøger at opklare en række bestialske og mystiske mord.

Filmen blev rost til skyerne af anmeldere både herhjemme og i udlandet, og flere var overbeviste om, at det var instruktør David Finchers bedste film til dato – og filmen er da også den dag i dag stadig en ikonisk film i amerikansk film-historie.

Filmen handler – som du nok husker – om den afgående kriminalbetjent Sommerset (Morgan Freeman) og hans unge afløser Mills (Brad Pitt). De får til opgave at efterforske et dødsfald, som hurtigt viser sig at være et bestialsk mord.

Og da de i de følgende dage finde nye ofre for sygelige overgreb, går det op for betjentene, at en seriemorder er på spil.

Og det er ikke en hvilken som helst seriemorder. Morderen opererer nemlig med bibelens syv dødssynder som skabelon for sine drab: Hovmod, griskhed, utugt, misundelse, frådseri, vrede og dovenskab.

I forsøget på at forhindre, at seriemorderen fuldbyrder sin mission, vikles betjentene ind i plottet. Og det hele ender på den mest uhyggelige måde!

I anledning af filmens jubilæum har vi på SE og HØR samlet syv facts om filmen, som du – måske – ikke vidste.

Du kan læse de syv facts i galleriet øverst i artiklen. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close