13 ting du ikke vidste om "Dirty Dancing"

I dag er det 30 år siden verden første gang blev præsenteret for sætningen "Nobody puts Baby in a corner". 

Siden har filmen taget hele verden med storm, hvor den i Danmark blandt andet også har været meget populær som musical. 

I anledning af storfilmens jubilæumsdag har vi samlet 13 vilde facts om filmen, du måske ikke kendte i forvejen. 

Sarah Jessica-Parker gik til audition på rollen som Baby 

"Sex and the City"-stjernen forsøgte sig med rollen som Baby. Hun har selvfølgelig også det store krøllede hår til det, men i dag er det nu alligevel lidt svært at forestille sig andre end Jennifer Grey spille Baby. 

Billy Zane gik til audition på rollen som Johnny

Vi kender ham bedst som Roses "onde" forlovede i "Titanic", men Billy Zane ville altså også gerne have haft rollen som dansemusen Johnny Castle. Den gik dog som bekendt til Patrick Swayze, der selvfølgelig er den eneste rigtige Johnny. 

Val Kilmer fik tilbudt rollen som Johnny - men takkede nej

Selvom vi kun kan forestille os én person som Johnny Castle, så havde casterne altså i virkeligheden en anden idé om, hvem der skulle have rollen. Val Kilmer, der er kendt som både Batman og Tom Kazanski i "Top Gun", fik nemlig først tilbudt rollen. Han valgte dog at sige nej tak til at spille den lækre danser. 

Scenen, hvor Baby ikke kan lade vær med at grine, var ikke planlagt. 

Jennifer Grey var i virkeligheden meget kilden, og kunne derfor ikke lade vær med at grine, når Patrick Swayze kørte hånden over hendes krop. Patrick Swayzes opgivende ansigtudtryk er også helt ægte. 

Den ikoniske scene, hvor Baby og Johnny danser på gulvet, var ikke en del af manuskriptet. 

I virkeligheden var det bare skuespillerne, der forsøgte at varme op med lidt dans og fjolleri på gulvet. Instruktøren blev dog så vild med dansen, at han til sidst tog det med i filmen - og gudskelov for det. 

Baby og Johnny bliver ikke vist tæt på, da de øver løft i vandet, fordi scenen blev indspillet i oktober, og deres læber var helt blå

Det var så koldt for skuespillerne, at være i vandet midt i efterårsmåneden, at man blev nødt til at nøjes med optagelser på afstand, fordi deres ansigter ikke afspejlede årstiden.

Man måtte spraymale bladene grønne

Netop fordi filmen blev indspillet i oktober, måtte man spraymale bladene udenfor grønne, for at få dem til at passe til filmen. 

Jennifer Grey er 10 år ældre end Baby

Den dengang 26-årige skuespiller fik kun ti minutter til at overbevise casterne om, at hun kunne spille en rolle, der var ti år yngre end sig selv. Patrick Swayze er også ti år ældre en Johnny i virkeligheden. 

Patrick Swayze og Jennifer Grey havde spillet sammen før - og hun hadede ham

Faktisk måtte Patrick Swayze overtale Jennifer Grey til at spille med i "Dirty Dancing", efter deres første film sammen, hvor hun syntes, han var irriterende. Heldigvis bøjede hun sig til sidst. 

Sangen ”Shes like the wind” bliver sunger af Patrick Swayze, og er også skrevet af ham og Stacy Widelitz

Patrick Swayze er altså ikke kun skuespiller i filmen, men også sanger på en af filmens mest ikoniske melodier. 

Kelly Bishop, der spiller Babys mor, skulle oprindeligt have spillet "bungalow-bunnyen" Vivian Pressman

Det var i virkeligheden Lynn Lipton, der skulle spille Babys mor. Hun blev dog syg i den første uge af indspilningerne, og Kelly Bishop trådte i stedet til i en ny rolle, i stedet for at spille den flirtende Vivian Pressman. 

Historien er inspireret af manuskriptforfatteren Eleanor Bergsteins eget liv

Hver sommer tog hun med sin familie til Catskills. Hun blev kaldt Baby, til hun var 22, og hun lærte at danse flirtende under festerne. 

Filmen fik næsten en anden titel

I Canada mente man først, at filmens titel var for fræk til at komme til landet, overvejede man at ændre filmens titel til "I Was A Teenage Mamba Queen". Heldigvis valgte man at holde fast i den første titel. 

 

 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close