Dine penge29. juli 2022

Rullepølse trukket tilbage efter listeria-alarm: Fakta-butik fortsatte salget i fem dage

Får 40.000 kroner i bøde og en møgsur smiley for at ikke at fjerne rullepølse, som ellers var trukket tilbage på grund af frygt for listeria
Rullepølse trukket tilbage - Fakta fortsatte salget
Det er rullepølse af mærket "Den Grønne Slagter", som Fakta-butikken lod blive på hylderne, selvom produktet var kaldt tilbage efter et alvorligt listeriafund.
 Modelfoto: Colourbox

En døde og i alt otte blev smittet under et større listeriaudbrud tidligere i år, efter de havde spist rullepølse fra Danish Crown.

Både myndighederne og slagteriet så derfor med stor alvor på sagen og tilbagekaldte for en sikkerheds skyld en række af mærker.

Alle rullepølser, som skal fjernes, er produceret fra 1. juni og frem til 10. juli, hvor tilbagekaldelsen skete.

Alligevel valgte en Fakta-butik på Amager at ignorere ordren om at fjerne rullepølse fra "Den Grønne Slagter", som stod på listen over produkter, der skulle fjernes.

10. juli blev rullepølsen trukket tilbage
10. juli blev rullepølsen trukket tilbage.
 Skærmdump

Først da fødevarekontrollanter fem dage senere mødte op - efter en klage fra en forbruger - røg rullepølsen af hylderne.

Her stod syv pakker fortsat, ligesom et ukendt antal pakker i de fem foregående dage.

Reaktionen fra butikken kunne derfor også bliver et "vi fjerner det med det samme!"

Men selvom sandsynligheden for at kunderne bliver syge af netop denne rullepølse er meget lille, ser myndighederne med stor alvorlig på sagen.

Så ikke nok med at butikken nu kan smykke sig med en sur smiley.

Det koster også Fakta en bøde på 40.000 kroner, at kæden her ikke har styr på det mest basale, nemlig at fjerne problematiske fødevarer når en producent tilbagekalder dem.

Sponsoreret indhold