Dine penge14. august 2023 (opd. 14. august 2023)

Lauritz.com's kunder i chok: Risikerer at miste alt

I en chokerende udvikling har Lauritz.com's kunder, der valgte at bytte deres tilgodehavende for varer, nu fået at vide, at de kan blive nødt til at returnere disse varer
Lauritz.com ligger i dag i ruiner. Tilbage sidder tusindvis af kunder og raser over deres tab.
Lauritz.com ligger i dag i ruiner. Tilbage sidder tusindvis af kunder og raser over deres tab.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

FRA FETERET TIL FALLIT: Her er Bengt og Mette Sundstrøms nedtur

Lauritz.com, det kendte auktionshus, kom under konkursbehandling den 11. juli 2023. Men inden konkursen forsøgte selskabets ledelse at undgå at betale deres skyldnere ved at tilbyde dem med varer i stedet for penge.

Dette skridt, som på overfladen så ud til at være en smart løsning for både selskabet og kunderne, viser sig nu at være en potentiel tidsindstillet bombe, skriver Finans mandag.

Flere konkursretseksperter har vurderet situationen og mener, at Lauritz.com's beslutning om at lade kunder købe varer for deres tilgodehavende var lovstridig.

- Hvis man som kurator skal være iskold, kan man sige, at de sælgere, der blev tilbudt at købe andre genstande for de penge, de havde til gode, enten skal aflevere de ting tilbage igen eller betale et tilsvarende beløb tilbage, forklarer Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, professor i konkursret ved Københavns Universitet, til mediet.

I begyndelsen af 2023 oplevede flere af Lauritz.com's kunder forsinkelser på betalingerne

I juni blev kunderne derfor tilbudt at "veksle" deres tilgodehavende til et tilgodebevis, som de kunne bruge til at købe andre varer.

Dette virkede som et klart forsøg fra Lauritz.com's side på at undgå at betale kunderne i kontanter, som de ikke havde.

Det er endnu uvist, hvor mange kunder der blev tilbudt denne "deal", og hvor mange der accepterede den. Og om kuratoren i konkursboet nu vil kræve pengene retur.

Men én ting er sikkert: Lauritz.com's konkurs og den efterfølgende skandale vil have langvarige konsekvenser for mange af dets kunder.

Bengt og Mette Sundstrøm, der stod i spidsen for auktionshuset og var tæt på kronprinsfamilien, har ikke ønsket at kommentere historien over for Finans.

Sponsoreret indhold