Dine penge26. oktober 2022

Elselskab advarer: - Du bliver udnyttet

Der er falske regninger i omløb - og de ser ganske troværdige ud
Sådan ser beskeden ud.
Sådan ser beskeden ud. Her er det dog selskabet Andel Energy, som svindlerne forsøger at ligne.
 Foto: Skærmdump/Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Forleden kunne politiet fortælle, at kyniske men ukendte svindleres i disse uger sender tusindvis af falske sms-beskeder ud, hvor danskere trues med, at der lukkes for strømmen.

I sms'erne kan der for eksempel stå: "Din strøm bliver lukket i morgen. Der er en ubetalt regning fra september." Og så opfordres man til at betale via et link i sms'en.

Målet er selvfølgelig at skræmme folk til at klikke på et link til det, de tror er en ubetalt regning. Og sagen er faktisk meget alvorlig, lyder det i dag fra energiselskabet Norlys.

I en pressemeddelelse onsdag morgen erkender firmaet nemlig, at de falske sms-beskeder er ganske gode efterligninger af den metode, som Norlys selv bruger, hvis regningen ikke er betalt til tiden:

- Hvis vores kunder har en ubetalt energiregning, sender vi rent faktisk sms'er ud til dem som en venlig påmindelse.

- Derfor er disse sms'er meget virkelighedstro, forklarer Mads Brøgger, der er direktør i Norlys' energiforretning.

Han understreger dog, at hvis der faktisk skal lukkes for strømmen på grund af en ubetalt regning, så sker det aldrig på den måde.

- Vi kunne dog aldrig finde på at meddele en lukning af strømmen alene via en sms med en dags varsel, som det er tilfældet her.

Når Norlys sender sms'er til deres kunder, kommer beskederne også fra nummeret 20 21 61 61. Men det kan forfalskes, så det ser ud som om, at en sms faktisk kommer fra det nummer.

Han advarer samtidig kunderne mod at klikke på links fra ukendte afsendere.

- Det er der nogle ublu personer, der forsøger at udnytte, og derfor vil vi gerne advare vores kunder mod at hoppe på svindelnummeret, siger Mads Brøgger.

Hans bedste råd er derfor det velkendte: Gå direkte ind på hjemmesiden hos det firma, du tror, du får en besked fra og tjek der.

I Norlys' tilfælde via mit.norlys.dk

Sponsoreret indhold