Ude efter et engangsknald? Tinder hjælper dig ikke

Foto: All Over

Det er søndag aften, og du sidder og har lidt ondt af dig selv. For lige nu sidder alle dine venner og ser Netflix og flette fingre sammen med en sød person, før de går ind i soveværelse og knalder weekenden ud og gør sig klar til næste uges strabadser.

Du har ganske vist yndlingsserien kørende, men der er ikke nogen at dele seng med. Hvis nu bare du kunne få et hurtigt knald og lidt fysisk tilstedeværelse, ville det gøre dig i bedre humør og stille din hormonelle trang til et quick fix.

Dårlig date eller dejlig dildo? (sponsoreret link)

Intet kunne nu være nemmere end at hive telefonen frem og swipe lidt frem og tilbage på Tinder, Badoo - eller hvad de nu hedder alle sammen.

Men fordelen ved at tilgå datingmarkedet hjemme fra din egen sofa er til at overse. For en ny undersøgelse, der er publiceret i Personality and Individual Differences viser, at du ikke får ret meget mere ud af at bruge datingapps i forhold til at gå ind på en bar, når du bare vil have et engangsknald.

Undersøgelsen blev foretaget på Norges Universitet for Videnskab og Teknik (NTNU), hvor man interviewede 641 studerende om deres brug af billedbaserede datingapps som eksempelvis Tinder og Badoo.

Se lækker ud på datingbilledet (sponsoreret link)

De skulle blandt andet svare på deres socioseksuelle orientering og antallet af ’tilfældige partnere’.

Hver femte brugte disse datingtjenester aktivt, og de var generelt villige til at indgå i kortsigtede uforpligtende socioseksuelle relationer – på godt og gammeldags dansk kaldet engangsknald.

Men tingen var, at disse brugere ikke nødvendigvis fik mere af netop dette. For de var muligvis åbne over for muligheden, men der skete ofte ikke det store.

For oftest – viste det sig – fungerede Tinder blot som en form for tidsfordriv. En distraktion for begge køn. Det blev brugt, når man kedede sig. Og for kvindernes vedkommende i højere grad end for mændene var det et redskab til at føle sig attraktiv og bekræftet mere end et forsøg på at finde en korttids- eller langtidspartner.

Du må aldrig gå ned på kondomer - find dem billigst her (sponsoreret link)

- Mænd starter oftere konversationer og kontakter deres matches, og de er mere villige til at møde partnere fra datingapps under private forhold, siger Mons Bendixen, professor ved Psykologisk Fakultet ved NTNU.

Ligeledes kan disse apps være hårde for selvtilliden. Tidligere undersøgelser har nemlig vist, at de mange afvisninger på Tinder og ligesindede apps kan tage modet fra mange.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close