Det frække16. marts 2018

Trænger forholdet til mere lidenskab? Prøv disse 8 principper

Vi vil både passe vores job og hektiske hverdag – og har ønsker om et lidenskabeligt parforhold med god sex og meningsfulde samtaler. Men er det en utopi? Prøv disse 8 livsprincipper i dit parforhold
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/soevnloes_0.jpg
 Foto: All Over

Af Daisy Løvendahl, Femina

Parforholdet er under tungt pres. For første gang i historien kan vi frit vælge hinanden til og fra og stille krav til, at parforholdet skal være givende for os.

”Mange par ender ofte med at give det bedste til deres karriere og deres børn, men de får ikke prioriteret at styrke det nære og kærlige bånd til partneren,” siger Daisy Løvendahl, der er forfatter og personlig rådgiver.

Pas på parforholdet: Prøv at bruge livsprincipper

Hun opfordrer derfor par til at have livsprincipper. Et livsprincip er et perspektiv på kærligheden, som gør, at du får øje på noget bestemt og bliver mere bevidst om din egen måde at agere på. At leve med et livsprincip er ligesom at tage et par briller på og se gennem dem en dag eller i en periode.

Det er en opfordring til at gå på opdagelse i det, som er mellem dig og din partner, og se det fra flere perspektiver, i stedet for blot at glide bevidstløst af sted. Her får du hendes otte livsprincipper som inspiration til, hvordan du kan styrke dit parforhold og vælge kærligheden og lidenskaben til i dit liv.

Læs også: 9 ting, som mennesker i stærke parforhold husker at gøre

8 livsprincipper I kan teste

1. Vær sammen – og alene

Midt i alt det, der gør livet dejligt, ender man nemt i et limbo, hvor man aldrig rigtig er hverken alene eller sammen. Alle har brug for at mærke sig selv og være alene for at kunne nyde alle de ting, som fylder i livet, og for at kunne gå helhjertet ind i relationen til den anden. Ligesom man har brug for den tætte tilknytning til den anden for at stå stærkere alene. I stedet for at lade det hele flyde sammen til en ubestemmelig masse af grå dage, hvor I hverken er sammen eller alene, så skil det aktivt ad. Tal om jeres uge, beslut, hvornår I er ude, hvornår I er alene, og hvornår I er sammen. Vær alene, og vær sammen.

Tag et kig på disse frække strømper - de giver passion i hverdagen (sponsoreret link)

2. Fejr hverdagen

Det er nemmere for de fleste dedikerede forældre at sige nej til vennerne, den eksperimenterende sex eller den halve time alene end at sige nej til deres barns behov. Sådan skal det også være, men der findes en vej mellem at være fri til at leve, som man har lyst til, og til at være fanget i hamsterhjulet, hvor man sammen finder de måder at fejre hverdagen på, som gør den til et billede på det liv, man virkelig elsker, og hvor man får tjekket ind med hinanden. Så planlæg sex med din kæreste, inviter til aftenkaffe i vindueskarmen, eller brug 20 minutter på at tale sammen i sofaen. Uanset hvad du længes efter, så find ud af, hvordan det kan foldes ud inden for de rammer, som er lige der, hvor I er nu.

3. Indgå en pagt

At indgå en pagt handler om de dybeste løfter, to mennesker kan give hinanden. Vi kan selvfølgelig ikke love hinanden aldrig at fejle, tvivle eller gøre noget, der sårer den, vi elsker, men vi kan love ikke at gå fra den anden uden først at gå ind i det, vi har sammen. Så når I oplever modgang, så gå ind i det. Vov at stille hinanden de svære spørgsmål, værn om det, I har sammen, og vær mere ambitiøse med jeres kærlighedsforhold end noget andet forhold. Giv jeres forhold topprioritet en periode, når det er svært, og forny jeres pagt med hinanden. Tag en dag ud af hverdagen til at tale om det, I ellers ikke når. Når I begge har talt og lyttet, så afslut pagten med, at I hver især sætter ord på det, I vil love jer selv og den anden. Det er de ord, I begge skal holde jer selv op på og bestræbe jer på at give liv.

Cotelli orgasmetrusse med perler (sponsoreret link)

4. Gør fællesskabet større

At gøre fællesskabet større handler dybest set om at lukke flere mennesker ind i ens liv. Uanset om det er den gode forbindelse til ens forældre, svigerforældre, søskende, naboer eller venner, er livet bare mere farverigt, når man tillader flere at være en del af det. Hvis man forventer, at parforholdet skal opfylde alle ens behov og ønsker, kommer man til at sætte utroligt meget pres på det, hvilket gør det svært for kærligheden at vare ved.

Mange ting bliver lettere, hvis man ikke er alene om det hele, men er sammen med andre om det. Hvad end det handler om engagement i den lokale kajakklub, en børnefri fredag, fordi man bytter børn med en veninde, eller overlevelse af den konstante strøm af sygdomme, man ofte svømmer i med små børn, er det en gave at være en del af noget, som er større end en selv og kernefamilien. Parforholdet kan være vidunderligt, men intet menneske kan udfolde alt sammen med kun én anden. Giv derfor plads til de andre, og glæd jer over at se hinanden vokse som mennesker.

Læs også: Sexolog: Et parforhold behøver ikke være dårligt, fordi I ikke har sex

5. Bliv ved med at opdage

Når vi er sammen over længere tid, har vi det med at blive sikre på, hvem den anden er, og hvem vi er sammen med den person. Det giver tryghed, men det skaber også nemt en følelse af at sidde fast. Så her er en invitation til at sætte dit blik fri og gå på opdagelse i dig selv og den, du er sammen med. I stedet for at tro, at du ved, hvad din partner vil svare på dine spørgsmål, eller hvad han drømmer og fantaserer om, så sæt jer begge fri til at opdage noget nyt.

Tag initiativ til en aften, hvor du giver dig selv til opgave at opdage noget om din kæreste. Hiv jer ud af jeres vante mønstre, eller stil tre spørgsmål. Tag med til en middag med hans eller hendes venner, deltag i et arrangement på den andens arbejde, eller spørg ind til noget, så du giver din kæreste et rum til at fortælle om sine fremtidsdrømme eller bekymringer. Og husk: at opdage er ikke kun at opdage noget nyt. Det er også at genopdage den eller det, man allerede kender.

Supersød blonde-stringtrusse til kun kr. 89,- (sponsoreret link)

6. Dyrk din nydelse

At dyrke sin nydelse er at mærke det, man har brug for, og give det til sig selv. Det er uløseligt forbundet med at passe på sig selv og fylde sig selv med det, der giver glæde, gnist og selvkærlighed. Det er i en helt almindelig hverdag at bryde rutinen.

Det er at planlægge sex og insistere på at lade den del af livet sammen være til stede. Ligesom det også er at tage sin badekåde på, smække fødderne op og se ud ad vinduet, fordi man er træt og bare har brug for at være alene et øjeblik. Det er at sige ja til 20 minutter sammen, spise morgenmad i sengen og fordybe sig i samtaler og hinanden. Ligesom det er at arbejde dedikeret for det, man tror på, og som giver en mening i livet. Når vi dyrker vores nydelse, styrker vi også kærligheden til hinanden ved at vi åbne op for de intime rum mellem os og invitere nydelsen, legen og nærværet ind.

Læs også: Sex & parforhold: Intimitet er vigtigere end sex

7. Hold hovedet koldt og hjertet varmt

De fleste par oplever store kriser. Uanset hvad krisen handler om, er der en tendens til, at vi gerne vil væk fra det, der gør ondt, og at vi i vrede nemt bryder de bånd, der ellers er. Det er klogt at sætte sine grænser tydeligt og handle på det i livet, man ikke kan leve med, men ægte visdom kræver ofte tid og omtanke.

At man tillader sig selv at se flere perspektiver af alle handlinger, og at man ikke bare pakker sine kufferter, men giver sig tid til at træffe de rigtige valg. Så næste gang du bliver såret, vred eller ked af det: Prøv at holde hovedet koldt og hjertet varmt. Giv dig ligeledes tid til at mærke, hvad du føler, så du kan fornemme, hvor kærligheden er.

8. Afgiv et løfte

I alle forhold opstår der negative spiraler og konflikter, som er svære at komme ud af igen. Der er ingen nem metode til at få dem til at forsvinde, men man kan tage en beslutning om at være sammen alligevel og finde en vej frem, som begge kan gå ad. At afgive et løfte handler om at trække den linje mellem fortid og fremtid, som gør, at man kan finde nye veje. Det er okay i en periode at holde de store svigt, fejltrin og hårde episoder op foran den anden, men hvis man vil blive ved med at være sammen, er det klogt at slippe dem igen.

Når man slipper dem, kan man selvfølgelig gøre det inden i sig selv, men det er endnu stærkere, hvis man skaber et ritual for det, der manifesterer, at løftet er givet. Et løfte, du har aflagt, er ikke betinget af, om du synes, den anden lever op til sin del. Kunsten er ikke at fortrænge eller lade, som om det ikke er sket, men at acceptere fuldt ud, at det er en del af ens historie. At afgive et løfte handler om at forny sit engagement til hinanden, sin tro på hinanden og sin kærlighed.

Sponsoreret indhold