Det frække25. maj 2023

No regrets: De utro fortryder ikke affæren

Utilfredshed med sexlivet angives oftest som grund til at være utro
Mange, der er utro, føler ingen skam over sidespringet.
Mange, der er utro, føler ingen skam over sidespringet.
 FOTO: Colourbox.com

Han kommer hjem og lugter af røg og fremmed parfume og det, der er værre.

Dette frække undertøj holder ham til ilden

Han har været sammen med en anden, selv om han elsker dig, og beklager af hele sit hjerte.

Det sidste passer måske bare ikke.

For ifølge ny videnskabelig undersøgelse er utro mænd og kvinder ofte ikke skamfulde over deres adfærd, ligesom de heller ikke fortryder. Altså med mindre utroskaben bliver opdaget.

Kærlighed

Forskere fik cirka 2000 medlemmer af utroskabssitet Ashley Madison til at udfylde spørgeskema om deres parforhold og om deres utroskabsadfærd.

Det viste sig, at langt de fleste deltagere elskede deres partner højt, omend mange meldte om et utilfredsstillende sexliv, og cirka halvdelen var slet ikke seksuelt aktive med kæresten.

En magic wand tryller altid orgasmer frem

Således var utilfredshed med sexlivet den hyppigst angivne årsag til at ville have en affære. Også et behov for frihed og selvstændighed samt variation bonnede ud. Ifølge forskerne peger det på, at deltagerne enten søgte nye spændende seksuelle oplevelser, eller at de ikke føler en stærk forpligtelse overfor kæresten.

De personer, der rent faktisk fik noget ud af anstrengelserne på Ashley Madison meldte generelt om yderst tilfredstillende oplevelser, både seksuelt og følelsesmæssigt. Og at de ikke har fortrudt.

Det sidste kan muligvis hænge lidt sammen med, at kun hver femte rapporterede, at kæresten ved det.

Sinfuls frække legetøjsboks giver lyt liv i sengen

Ingen effekt

Forskernes analyse viser desuden, at de utro mænd og kvinder ikke oplevede, at deres forhold til kæresten blev påvirket negativt af affæren.

De konkluderer, at der ligger en masse psykologiske nuancer bag folks utroskab:

På den ene side melder mange om stor kærlighed til kæresten, hvilket burde afholde dem fra utroskab. På den anden side fik de stor fysik og følelsesmæssig fornøjelse ud af affæren, ligesom de altså ikke fik moralske kvababbelser.

Med andre ord: Kærlighed er ikke nok - et lidenskabeligt sexliv er tilsyneladende det bedste bolværk mod utroskab. Men hvordan får man så det i et langvarigt forhold? Det kan du læse om i Savner du din juicy sexlyst? Dette booster begæret.

Sponsoreret indhold