Det frække18. september 2023

Ni mænd: Derfor har vi sexdukker

For nogle mænd er sexdukken Den Perfekte Partner
These are some of the Real Doll heads made by Abyss Creations on display on Tuesday in San Marcos, California.  (Eduardo Contreras/San Diego Union-Tribune/TNS) Newscom/(Mega Agency TagID: krtphotoslive801995.jpg) [Photo via Mega Agency]
Et udvalg er hoveder hos Real Doll, en af de helt store sexdukkeproducenter.
 Foto: MEGA

Jeg ved, at mine dukker altid vil være der for mig. De vil aldrig være kritiske, aldrig være vrantne, de vil aldrig tale om mig bag min ryg, og de vil aldrig være mig utro.

Det er nemt at grine ad klicheen om den ensomme mand, der må ty til en sexdukke, fordi han er socialt akavet og/eller seksuelt afsporet.

Men hvad er der egentlig på spil for de mænd, der har en sexdukke? Hvad tænker de selv om deres situation og forholdet til silikonepartneren?

Det har psykologer gjort et forsøg på at finde ud af ved at dybdeinterviewe ni dukkeejere.

Og det viser sig, at nogle nogle temaer går igen for disse mænd: Hun er den perfekte partner, der afspejler, at menneskepartnere så ikke er det, og at ejeren også selv erkender sine mangler som menneske og partner, idet han ser sig selv som indadvendt og socialt inkompetent,

Et andet tema er, at sexdukken også er en… kæreste.

Perfekt partner

Deltagerne talte om træk ved menneskepartnere, som gør dem mindre tiltrækkende som kærester. De træk opleves som uundgåelige og skyld i, at disse mænd trækker sig fra intime forhold med andre. Her er to udtalelser, der peger i den retning:

Jeg ved, at mine dukker altid vil være der for mig. De vil aldrig være kritiske, aldrig være vrantne, de vil aldrig tale om mig bag min ryg, og de vil aldrig være mig utro. Det er det faktum, at du altid vil have nogen, der altid er på din side, uanset hvad. Det er en utrolig stærk følelse, som sjældent opnås med en naturlig partner.
(Deltager 3)

Mandy er den ultimative sexdukke

Jeg kan bare sidde her og slappe af og gå rundt uden at skulle bekymre mig om en rigtig kvinde, der er negativ over for mig og siger ting; de kritiserer dig ikke, de siger intet om dig.
(deltager 5)

Her fremgår det tydeligt, at disse mænd ikke stoler på kvinder og har oplevet dårlige forhold, hvor mændene har opfattet kvinderne som kritiske og endda upålidelige.

Disse mænd føler sig simpelthen mere trygge i selskab med en dukke end med en ægte kvinde, der kan finde på at både kritisere, sige nej og skride.

Kæresteadfærd

For disse mænd er dukker så langt mere end blot en sæddunk at tømme sig i. Hør blot disse udtalelser:

Faktisk er det som, øh, følgesvend... Jeg tænker 'åh, jeg kan ikke vente med at se hende,' du ved, hvad jeg mener. Det er mere kærligt, som at kramme med hende, den slags ting. Jeg mener, at sidde ved siden af mig, når jeg ser fjernsyn, den slags ting.
(Deltager 8)

Hun føles virkelig dejlig at kramme med. Hun har denne varme personlighed. Nogle gange stille, men hun smiler hele tiden.
(Deltager 1)

Sammen kan I ride mod solnedgangen: Denne sexdukke er både til kvinder og mænd

Sex

Dukken er det udtrykte eller endda det formstøbte billede på ejerens skønhedsideal og seksuelle fantasier. Fire deltagere fortæller:

Hun havde oprindeligt grønne øjne, men jeg ændrede dem til blå øjne, fordi jeg kan lide blonde kvinder med blå øjne og store bryster.
(Deltager 5)

Hun har lange ben, lange arme, hun har i bund og grund det der klassiske... hvad ville man kalde det, klassisk filmstjernelook.
(Deltager 9)

Måske kan jeg ikke tro på, at en sådan kvinde eksisterer, eller at hvis hun eksisterer, kan jeg aldrig møde hende eller gifte mig med hende. Jeg sætter pris på, at dukken er bedre end virkeligheden.
(Deltager 6)

Dukkerne... de bliver idealiseret. Meget få kunne håbe på at ligne dem, hvis du forstår, hvad jeg mener?... de er... så perfekte.
Deltager 4)

Nogle af mændene vil dyrke analsex eller urinsex, som de aldrig har fået lov til med en ægte kvinde, og de kan få sex anytime. De ting står i kontrast til deres oplevelser i den virkelige verden, hvor der altid skal forhandling og samtykke til først.

Konkluderer

Forskerne konkluderer, at dukker tjener et psykologisk formål for ejerne, der havde dårlige erfaringer med menneskerelationer:

'Blandt vores udvalg forekommer dukkeejerskab at være en funktionel reaktion på opfattede mangler hos både ejerne og deres menneskelige partnere. Dette fører til, at dukker opfattes som den 'perfekte' partner, som er ikke-truende, accepterende over for selvopfattede utilstrækkeligheder blandt ejerne og afspejler idealerne om seksuel tiltrækningskraft. I overensstemmelse med tidligere arbejde havde dukkeejerne i vores udvalg en tendens til at have en historie med dårlige forhold eller ødelagte forhold, hvilket fik dem til at opfatte kvinder som svære at forstå og fjendtlige. Disse mænd søgte følelsesmæssig sikkerhed i dukker som resultat.

Forskerne påpeger også, at dukker på den ene side kan forværre dukkeejernes lyst til og evner til at være sammen med virkelige kvinder - men på den anden side kan man også opfatte dukker som terapeutiske i den forstand, at ejerne kan øve sig i at opdyrke seksuelt selvværd og sociale kompetencer.

Sponsoreret indhold