Det frække16. april 2021

Kvinder har mistet sexlyst under corona

Har din sexlyst også været påvirket af coronaen?
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour200395.jpg
 FOTO: MEGA

Coronapandemien har ikke været rar:

Boost parforholdet med frækt lingeri

Virksomheder er gået konkurs, skolebørn keder sig grumt, oplever angst og depression og resten af os har bare lidt af tristhed, rastløshed og afsavn.

Og så har kvinder mistet sexlysten.

Lockdown

Selv om nogle optimister spåede et baby boom som følge af lockdown - hvor mange har været tvunget til at være sammen med kæresten dag ud og dag ind, h singler ikke har datet - viser det sig, at der ikke har været med ind og ud derhjemme.

Det er i hvert fald en af konklusionerne i en ny videnskabelig undersøgelse med 565 britiske mænd og kvinder i alderen 18-32.

Mindre lyst

Først og fremmest peger den på, at der generelt er blevet dyrket mindre sex i Storbritannien under coronalockdown, som har været meget hårdere end i Danmark.

Det var i periodet decideret forbudt at singler besøge hinanden, ligesom man ikke måtte rejse mere en time væk hjemmefra.

Derudover fremgår det, kvinder - både singler og i forhold - meldte om et markant fald i sexlyst, mens mænds stort set har været uforandret under coroanaen.

En af undersøgelsens forklaringer på det er, at kvinders sexlyst lider ekstra under coronabekymringer samt endnu flere huslige pligter.

Sig Tenga til dit hånd- og blowjob

Zoologisk have

Studiet får andre eksperter i The Times til at sammenligne folks sexadfærd under lockdown med pandaers i zoologiske haver, hvor de ikke gider parre sig.

Samtidig mener eksperterne også, at undersøgelsen beviser, at mandens begær er mere konstant eller endda modstandsdygtig, mens kvindens sexlyst er mere afhængig af kontekst.

Og her er det så, at redaktøren fra det ansete videnskabelige tidsskrift Journal of Sex Research Cynthia Graham tager den et skridt videre:

Andre undersøgelser viser nemlig, at kvinders sexlyst daler markant mere end mænd i takt med forholdets varighed og velkendthed - og det skyldes så dårlig sex.

Kvinder får mindre lyst, fordi de mangler både variation, forspil, orgasmer i deres sexliv.

Et andet helt nyt britisk studie med over 4000 deltagere viser, at et af fem unge par har skændtes mere under corona og frygter for brud.

Dansk SEXOLOG: IKKE SEXET

Vi tog fat i den danske sexolog og parterapeut Amanda Lagoni, der lige har udgivet bogen 'At elske er ikke en følelse.'

Hun forklarer, at lyst og begær oftest trives bedst i bevægelighed og nysgerrighed:

- Det har der i mange hjem været meget lidt af under lockdown og corona. At vi går op og ned ad hinanden, kan medføre tryghed og hygge, men for mange er det ikke særligt sexet.

- Begær er ønsket om at eje, prøve eller besidde noget, vi ikke allerede har - altså det ukendte og uprøvede. Det passer pænt dårligt med, at vores partner har siddet i hjemmekontoret det sidste år.

Lagoni fortæller, at kvinder generelt ikke har den høje testosterondrevne libido som mænd, og at de bedre kan (eller vil) undvære sex, der ikke er decideret lystdrevet både fysisk og følelsemæssigt.

Sponsoreret indhold