Det frække16. juni 2023

Her er roden til juicy lyst

Ingefær har angiveligt sexboostende effekt
En lille knold med stor virkning.
En lille knold med stor virkning.
 FOTO: Colourbox.com

Savner du at være hot, så væk lysten med et ingefærshot.

Sådan kunne et reklameslogan for et shot med den aromatiske knold lyde. For ny videnskabelig forskning peger på, at ingefær har positiv påvirkning på lysten.

Det sexede sommerlingeri vækker lysten

Ingefærroden er meget brugt i asiatisk madlavning, og i de senere år har den vundet indpas som sundhedsbooster i diverse juicer og shots (altså dem uden alkohol).

Studiet

Udfra en teori om at manglende lyst til sex skyldes seksuel afsky, opstillede de kinesiske, svenske og finske forskere fra universitet i Shanghai et særligt eksperiment.

Nogle mennesker får en ick-væmmelig følelse indeni, når de udsættes for fx sexsafter, hvilket så giver dem mindre lyst til sex. Forskerne ville så undersøge, om ingefær mindsker væmmelsen.

SE hvad Emil Thorup mener om onani og orgasmer

Cirka 350 mænd og kvinder deltog. De skulle med handsker på røre og dufte sexsafter eller neutrale safter, hvorefter de så erotiske fotos af hel- og halv-afklædte personer af det modsatte køn. Som kontrol så nogle af deltagerne nogle naturfilm. Altså med dyr, ikke porno.

Sexsafterne sved, spyt, sæd (til kvinder) og skedesekret (til mænd) var IKKE ægte.

Sexsafter uden ingefær

Studiet viste, at sexsafter vækkede afsky, men især kvinderne påvirkedes negativt. Om end nogle mænd blev liderlige af det.

Kønsforskelle i følelser over for seksuelle kropsvæsker kan være en af ​​de mulige årsager. Teorien om forældreinvestering antyder, at det køn, der investerer mest i afkommet, vil være mere selektivt på grund af de potentielt større omkostninger ved seksuel aktivitet.

Som et resultat kan kvinder have udviklet en større følelse af væmmelse og tendens til seksuel hæmning, mens mænd kan have udviklet mere følsomme reaktioner på seksuelle stimuli.

I overensstemmelse hermed var mænd i studiet mere tilbøjelige til at opleve øget seksuel ophidselse og mindre væmmelse, når de blev udsat for erotiske stimuli.

Ingefær

Andre af deltagerne fik ingefær i pilleform med 1500 milligram før testen. Ingefær reducerede dog ikke følelsen af væmmelse over for seksuelle kropsvæsker eller mindskede væmmelsen over for de erotiske stimuli. Ingefær er ellers kendt for undertrykke kvalme og opkastning.

Til gengæld øgede ingefæren lysten til sex.

Det øgede niveau af seksuel ophidselse over for erotiske stimuli og den manglende ændring i væmmelse tyder på, at den sandsynlige mekanisme er, at ingefær øger seksuel ophidselse og seksuel adfærd gennem dets forstærkende virkning på testosteron. Hvilket derefter hæmmer følelsen af væmmelse under seksuel aktivitet på grund af den negative interaktion mellem seksuel ophidselse og væmmelse.

Kønshormonet testosteron er kendt for at forbedre mænds og kvinders seksuelle lyst, seksuelle adfærd og seksuelle funktion.

Forskerne konkluderer dog, at personer med seksuelle problemer ville have større gavn af ingefær sammenlignet med raske uden seksuelle problemer. De efterlyser dog mere forskning.

De mener ikke desto mindre, at studiet viser, at ingefær kan forbedre de seksuelle funktioner via den ophidselsesboostende effekt.

Nysgerrig på bondage, så besøg Sinful.dk

Sponsoreret indhold