Det frække28. maj 2019

Ghostet eller zombiet? Her er 7 datingudtryk du skal kende

Her er 7 begreber, du bør kende, hvis du er ny i datingverdenen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/internetutro_2_1.jpg
 Foto: MEGA

Fra Femina

Er du nogensinde blevet ghostet? Eller zombiet? Det kan lyde som noget fra en gyserfilm, men det er faktisk begreber, der hører til ovre på hylden med kærlighedsfilm, for de er skabt i forbindelse med, at den digitale datingverden har taget fart.

Rocks Off Minivibrator til nedsat pris

Et af de mest kendte begreber er ”ghosting”, der i og for sig ikke er et nyt begreb; det forekom nemlig lang tid inden datingappsene blev opfundet, men har først nu fået sin egen betegnelse: Det betyder kort og godt, at den person, du udveksler beskeder med, pludselig holder op med at svare uden nogen forklaring. Sker det, er du blevet ghostet. I undersøgelsen fra happn beretter otte ud af ti danske brugere, at de på et eller andet tidspunkt er blevet udsat for ghosting. Godt og vel hver anden svarer også, at de selv har ghostet en date på et eller andet tidspunkt. 17 procent bevidst og 38 procent ubevidst.

Datingappen happn har i forbindelse med en ny undersøgelse listet en række andre nye begreber på adfærd, du kan støde på, hvis du begynder at date online.

LÆS OGSÅ: Jakob Olrik: Hvem er den rette for dig? Dine sanser kan fortælle dig mere, end du tror

7 former for (dårlig) datingadfærd, du skal kende:

1. Pocketing

Datingen kører på skinner, og du er forelsket. Men hvordan kan det egentlig være, at du aldrig er blevet præsenteret for venner eller familie? Du er formodentlig blevet parkeret i lommen. Også kaldet ”pocketing”.

LELO prisvindende klitorisstimulator med lækkert design - se den her

2. Orbiting

Du er blevet ”ghostet”, men den pågældende person strejfer stadig rundt i dine sociale kanaler. Du får likes og kommentarer, men bortset fra det er jeres personlige forhold helt dødt. Orbiting indebærer, at man kredser om noget. Den, du har datet, kredser ganske enkelt stadig om dig på de sociale medier, uden at I har anden kontakt.

3. Phubbing

Under en samtale mærker du, hvordan din date flytter din opmærksomhed fra dig til telefonen. Du er blevet udsat for Phubbing. Det er et ord, der er sammensat af de engelske ord ”phone” og ”snubbing”, der betyder ignorere.

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

4. Submarining

Et udtryk for, når nogen, du har haft kontakt med, lige pludselig afslutter al kontakt. Hvorefter de genoptager den og lader som om, intet er sket. På samme måde som en ubåd, der forsvinder, hvorefter den dukker op til overfladen igen.

5. Monkeying

En person, der kaster sig mellem forhold. Begrebet stammer fra aber, der svinger sig i lianer. På nøjagtig samme måde svinger vedkommende sig fra forhold til forhold uden at blinke.

6. Spørgsmålsstrejke

Et nyt ord fra 2016, der handler om at holde op med at stille spørgsmål til sin date. Stadigt flere kvinder har lagt mærke til, at de har en tendens til at være den aktive part i heteroseksuelle samtaler. En løsning på dette er at spørgsmålsstrejke.

7. Zombieing

Når en ekskæreste pludselig kontakter dig, og du kastes tilbage i en følelsesstorm, som en zombie.

Sponsoreret indhold