Det frække 1. december 2022

Fuck Tinder: Her tager du både hjerne og hjerte med på date

Bevidst Dating: Sexolog laver workshops for folk, der er trætte af hurtig dating
Færre salgstaler og mere nærvær. Sexologen mener, vi er søger anderledes måde at date.
Færre salgstaler og mere nærvær. Sexologen mener, vi er søger anderledes måde at date.
Foto: MEGA

Er du træt af bevidstløs swipen til venstre og højre, overfladiske chats og meningsløse onenightstands og tanketomme dates?

Så er du måske i markedet for en ny måde at tilgå dit datingliv.

Her er det mest solgte sexlegetøj til mænd

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har nemlig udviklet konceptet Bevidst Dating, som dels har til formål at få dig væk fra skærmen og ud i det virkelige liv, og dels giver plads til ægte connection:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det drejer sig om arrangementer, som lyder som en mix af et slowdatingevent og en workshop:

- Bevidst Dating er for folk, der gerne vil have en kæreste og som hellere vil møde folk ude i den virkelige verden end swipe rundt på tinder og heller ikke orker akavede og ofte ret kedelige kaffe-’jobsamtale’-dates, siger Bentzen, der lancerede sit koncept, lige før coronaen slog dem og verden tilbage til start.

Ingen præstationer

Ifølge Bentzen er det fede ved Bevidst Dating, at man faktisk slet ikke skal tænke over, hvad man skal sige eller ‘præstere’ noget selv:

- Deltagerne får små, sjove opgaver af underviseren, hver gang de står foran et nyt menneske, som er designet til at bringe jer tættere. Det kan være at tale om noget personligt eller løse en lille opgave sammen.

Danske datingapps udfordrer Tinder

- Det handler om at skabe et lille autentisk øjeblik. Det skaber nærhed og en oplevelse af intimitet meget hurtigere, end de fleste har prøvet, trods nok så mange kaffedates med det samme menneske. Ingen må tale om job, uddannelse og om man har børn denne aften, forklarer dating-facilitatoren.

Bentzen påpeger, at en del af øvelserne kan man med stor fordel tage med sig og selv skabe en sjov ramme for kommende dates:

- Med mindre man finder den eneste ene denne aften. 

Når aftenen er slut, giver man samtykke til at få sit navn/nummer/email på en fælles liste. Man bliver desuden inviteret ind en hemmelig facebookgruppe, hvor alle der har deltaget i Conscious Dating/Bevidst Dating har mulighed for at skrive sammen og møde andre, holde sig orienteret om nye aftener eller andre workshops, hvor man kan opleve fx cuddling, tantra etc.

De fleste af de cirka 50 deltagere på en workshop, der varer over tre timer, er mellem 35 og 55 år gamle.

Her er det mest solgte sexlegetøj til kvinder

Overflade

Ser du Bevidst Dating som en del af en trend, der reagerer på moderne datings fart og overflade?

- Ja, det gør jeg. Længslen efter det ‘ægte,’ hvor man ikke skal sælge sig selv, hører jeg igen og igen både blandt venner og hos enlige klienter.

- Alle synes Tinder er rædsomt og overfladisk - eller meget hurtigt bliver det, og alle leder efter andre mere ‘naturlige’ måder at møde potentielle partnere på, siger Bentzen, der afholder sine workshops i Valby i København.

Læs mere om Bevidst Dating her

Skuffede din date? Det gør sexlegetøj fra Sinful.dk aldrig
 

Sponsoreret indhold