Det frække22. december 2020

Frygter du at blive juledumpet? Få en romantisk jul

Julen er højtid for skilsmisser, men du kan gøre noget for at forhindre den
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour821368.jpg
 FOTO: MEGA

Julen er altid en stresset tid. I år er vi endda i coronaens greb. Det betyder, at parforholdet er under ekstra pres.

Den engelske sexterapeut Tracey Cox hævder, at netop højtiden er en af fire tidspunkter, hvor selv de bedste forhold kan krakelere.

Intet siger 'jeg elsker dig' så direkte som frækt undertøj

Cox nævner følgende markante steder i forholdet, hvor de ulmende kriser kan udvikle til ødelæggende dramaer:

Når man får et barn sammen, når man fylder rundt, når man flytter sammen og så julen, som er det, vi her koncentrerer os om.

Timing

‘Valentinsdag, Julen, nytårsaften, jubilæums - det er ikke blot dårlig timing, når man dropper sin kæreste på et særligt tidspunkt eller stadie i livet - det drejer sig om, at de får os til at reflektere over vores liv, og hvor vi er på vej hen og hvor vi har været,' skriver Cox.

De kloge sørger for at vurdere deres forhold løbende, mens andre bliver fanget af hverdagens rutiner:

‘Hvis man går gennem livet med automatpiloten slået til, kan disse vigtige datoer fungere som alarmklokker. Pludselig begynder man at tænke over, hvad der er sket i det foregåede år og beslutter sig for, at man ikke kan klare endnu et år på den måde.’

Her er Tracey Coxs bud på, hvad du kan gøre for at komme igennem julen og andre udfordrende tider:

Altid et godt og frækt tilbud på sinful.dk

Tal om det

Synes du, at din kæreste trækker sig eller virker tvivlende i forholdet, så tag fat i ham og tal om det. Det hjælper ikke at lade som ingenting.

Se det i ANDET persPektiv

Ofte kan problemet være et lille bump på vejen og et ikke kæmpe hul, så du skal ikke overreagere. Det er helt normalt for folk at blive smådeprimerede på runde fødselsdage eller julen. Især hvis man ikke er det sted i livet, man havde regnet med.

Du bør opmuntre din kæreste til at fortælle om sine tanker og følelser og hjælpe med at formulere nye mål, som han kan stræbe efter.

Eftersyn

Ligesom man sender bilen på værksted til et 10.000 km eftersyn, bør man også se sit forhold efter i sømmene med jævne mellemrum.

Forholdet udvikler sig nemlig, det er levende, du ændrer dig, han ændrer sig. Det betyder, at jeres behov og adfærd forskyder sig - hvad I har brug for fra hinanden, er ikke det samme nu, som da I forelskede jer.

Parlegetøj booster sexlivet

Så tjek ind med hinanden hver anden måned, hvor I taler om, hvordan det egentlig går, giv udtryk for glæder, bekymringer og sorger, hvor I har været, og hvor I vil hen. Jo før tingene bliver italesat, jo mindre sandsynlighed er der for, at de små gnidninger udvikler sig til store konlikter, der flår jer fra hinanden.

node:aller-related-content:3]

Søg hjælp

Skilsmisser og brud og ikke mindst søgninger til parterapeuter topper i Danmark i januar - af ovennævnte årsager. Og det er ingen skam at søge hjælp til at løse problemer.

Man kan være fanget i mønstre, som en terapeut med andre og professionelle øjne kan se og guide jer ud af.

node:aller-related-content:4]

Sponsoreret indhold