Det frække11. april 2024

Forskere slår fast: Dette giver bedre sexliv

Du kan gøre en masse selv...
Image of a young loving couple indoors in home in bed lies hugging and kissing.
Her kommer den hurtige, den lange og den nemme løsning.
 FOTO: Colourbox.com

Du vil gerne have et livligt, givende og tæt sexliv. I aften, om en måned, om ti år.

Så skal du bare gøre, som disse sexforskere siger.

Tre nye videnskabelige studier peger nemlig på, at der er masser af muligheder for god sex nu og i fremtiden. Det kræver dog en lille indsats fra din side.

Den nemme

Du vil måske bare gerne have lidt sex i morgen aften. Så må du hellere give din kæreste er kærligt kram ved først givne lejlighed. Det vilde er, at du endda også kan komme langt med at holde hende i hånden.

Forskere fra blandt andet det berømmede sexforskningsinstitut The Kinsey Institute i USA undersøgte sammenhængen mellem kærlige berøringer, kropsbillede og tilfredshed med sex-og samliv. 1156 kvinder deltog.

- Vores undersøgelse er den første, der viser, at den fysiske karakter af kærlig berøring er en form for kommunikation om ens krop, forklarer forskerne Modtagerne ser det som et positivt budskab om deres krop, til dels fordi kærligheden blev placeret der.

Nogle af de kærlige berøringer er holde hånd, massage, kramme, kærtegne, ligge i ske.

Undersøgelsen viste, at kvinder, der rapporterede om flere kærlige berøringer fra deres partner, havde større tilfredshed med deres forhold og havde højere niveauer af seksuel og kropslig tilfredshed.

Tilfredsheden med forholdet blev vurderet fra et til fem, hvor den højeste score - en eller flere berøringer om dagen - var forbundet med de højeste niveauer af tilfredshed. Den gennemsnitlige score var 3,61, hvilket tyder på et par gange om ugen.

- Vores resultater tilbyder mulige veje til at styrke en persons følelse af komfort med deres krop ved at opmuntre til blid, frivillig (snarere end anmodet om) bekræftende berøring, såsom at holde i hånd eller kramme, på en regelmæssig basis.

Den lange

Godt så. Så er du godt på vej, men der er mere, du kan gøre på den lange bane. Det kræver dog lidt mere end at kradse kæresten på ryggen hver anden dag.

Finske forskere har undersøgt sex- og sundhedsdata fra over 10.000 mænd og kvinder. Deltagere fortalte om deres livsstil og sexliv i 2003 og igen i 2012.

viste en positiv sammenhæng mellem sundhedsadfærd og tilfredshed med sexlivet i en opfølgning på næsten et årti, selv når man kontrollerede for baseline tilfredshed med sexlivet, alder, køn, uddannelse, sygdomme, levestatus og vigtigheden af sexlivet efter 9 års opfølgning.

Det giver således yderligere støtte til sund adfærd som en vigtig bidragyder til tilfredshed med sexlivet gennem hele livet. Dette nu verificerede langsigtede forhold kan yderligere fungere som en positiv motivator for enkeltpersoner til at engagere sig i sund adfærd.

Og hvad er den sunde adfærd så? Ja, det er de vanlige travere:

Motion, sund mad, kun lidt alkohol og rygning.

Den hurtige

Du kan måske springe punkt to over og gå direkte til punkt tre. Køb noget en dildo, en vibrator, en buttplug, et onanirør eller noget andet sexlegetøj

Danske forskere har nemlig i samarbejde med Skandinaviens største sexshop Sinful undersøgt sammenhæng mellem brug af sexlegetøj og tilfredshed med sex og samliv.

Gert Martin Hald, der er medforfatter på undersøgelser, siger til videnskab.dk:

- Vi tænker, at der nok er en tovejseffekt på spil, sådan at dem, der i forvejen er i et parforhold, hvor de oplever en vis grad af tryghed, åbenhed og god kommunikation, og som måske allerede er mere tilfredse i deres sexliv, i højere grad tør og er villige til at inddrage og eksperimentere med sexlegetøj i deres sexliv.

Den gode cirkel fortsætter med, at man så finder ud af at legetøj gør noget godt for sexlivet, hvilket booster tilfredsheden med relationen:

- Samtidig kan de oplevelser og det at kommunikere om seksuelle lyster, og hvad der er godt og mindre godt, være med til at skabe tillid, tryghed og følelsen af, at man kan dele selv meget intime tanker, følelser og oplevelser med sin partner øge den tilfredshed, man føler i parforholdet, siger Hald.

Sponsoreret indhold