Det frække14. februar 2024

Er du single og klar til Valentinsdaten? Så pas på denne type

Måske ender daten i sengen med et brag af et skrald. Men du skal ikke glæde dig for tidligt, for god sex kan være et faresignal
Young couple resting in bed
Han er en superelsker, men der er en bagside.
 FOTO: Colourbox.com

Selv om man er både ung og woke, kan man sagtens være romantisk anlagt og elske Valentinsdag.

Spar 40 procent på Valentinslegetøj

I USA har 14. februar altid været a big fucking deal for singler, der sætter hinanden i stævne for at finde kærligheden og/eller et knald. Hvis sexen er god, skal man dog være ekstra påpasselig, men mere om det længere nede i artiklen, som åbner med data fra verdens største datingapp Tinder.

De afslører, at brugerne er ekstra aktive i dagene op til Valentin. Og især unge mellem 18-25 år swiper lystigt:

I dagene op til valentinsdag sidste år oplevede Tinder:

  • En stigning på 10% i det samlede antal matches sammenlignet med en gennemsnitlig dag
  • En stigning på 17% blandt 18-25-årige brugere globalt
  • En stigning på 30 millioner sendte likes om dagen i gennemsnit, og hele 70% af den stigning kom fra 18-25-årige brugere

Det får Tinders globale datingekspert, Paul C. Brunson, til at komme med denne analyse:

- De 18-25-årige omfavner Valentinsdag, men på deres egen måde. Det er en generation, der ikke er bange for at være ærlige omkring, hvad de leder efter. For dem handler det om at forstå, hvad der virkelig definerer dem, og være ærlig omkring det. Et åbent sind er ikke bare en mulighed; det er en nødvendighed i nutidens datingkultur: autenticitet baner vejen for ægte forbindelser.

Pas på

Hvor mange tindersingler (og alle andre singler), der rent faktisk kommer på en date, og hvor mange af de dates, der ender succesfuldt med tindrende fræk sex, ved hverken Tinder eller SE og HØR.

Til gengæld mener psykologen Ramani Durvasula, at man skal være ekstra påpasselig, hvis knaldet er ekstra godt.

En magic wand tryller din skuffende Valentinsdag om til en orgasmenat

Ud fra devisen om at man altid bør gribe en hvilken som helst chance fodre sin paranoia, bringer vi her Durvasulas analyse:

Sexen er fuldstændig forrygende i kraft af, at din elsker er så opmærksom og tunet ind på dine behov. Men det er faresignal, fordi det kan betyde, at vedkommende sikkert er narcissist.

- Narcissistiske mennesker er meget belønningsfølsomme: De kan lide ting, der føles godt, og de tænker ofte ikke på konsekvenserne. Så sex er det ultimative narcissistiske spil.

Beundring

Psykologen forklarer, at narcissisten craver opmærksomhed, bekræftelse og beundring, og sex er et område, hvor vedkommende kan finde det. Derfor er det almindeligt, at narcissisten er stolt af sine seksuelle præstationer, men det er, fordi det fylder egoet, ikke fordi narsissiten rent faktisk holder af sine partnere.

Psykoterapeut Chelsey Cole supplerer:

- Narcissister bruger sex som en mulighed for bekræftelse. De gør det typisk på en af to måder: ved at være gode i sengen og blive rost for det, eller ved at være fuldstændig egoistiske i sengen og få dig til at arbejde for at tilfredsstille dem. Uanset hvad, så handler det om narcissisten.

Fordi narcissister mangler empati, har de også en tendens til at se sex som en transaktion, forklarer Durvasula. De er glade for uforpligtende sex og one-night stands.

Skiftende humør

Så kan du sige, 'jamen, jeg får jo god sex, så går det nok alligevel.

Næ, ikke ifølge eksperterne, der fortæller, at for narcissisten handler det ikke om intimitet, men om kontrol. Så hvis knaldet ser ud til at være for godt til at være sandt, så er det nok det.

- De bruger dig, når de har brug for noget, og lægger dig tilbage på hylden, når de er færdige, siger Durvasula.

Narcissistens tendens til at køre dig rundt i manegen og skifte mellem intens opmærksomhed og isnende kulde påvirker hjernen på et cellulært niveau, mener eksperterne:

Når du er i deres verden, bliver din hjerne oversvømmet med dopamin og oxytocin, hvilket giver dig glæde og en følelse af intimitet. Men når de vender ryggen til dig følelsesmæssigt, oplever din krop abstinenser.

Mange skift mellem de to tilstande kan få dig til at danne et såkaldt traumebånd bånd med narcissisten - ikke ulig det, der sker i mere åbenlyst voldelige forhold.

Puha, måske du alligevel bør droppe din jagt på en Valentinsdate og i stedet blive under dynen med popcorn, netflix og pornhub. Så er det kun dig selv, der skuffer dig.

Og husk glidecremen, for det kan blive en lang nat

Sponsoreret indhold