Det frække3. maj 2019

Du kan se på en mands ansigt om han er utro

Ny forskning viser, at både mænd og kvinder er i stand til at se på en mands ansigt, om han har været utro.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/utro_mand.jpg
 Foto: MEGA

Det er ikke let at være mand. For ikke nok med, at kvinderne for længst er spurtet fra mændene på uddannelsesområdet, så vurderer de også om en mand er den utro type ved bare at se på hans ansigt.

Ny forskning foretaget på University of Western Australia viser nemlig, at både kvinder og mænd kan se på an mands ansigt, om han har været utro.

Sådan en her er dig aldrig utro ;-)

Forskerteamet undersøgte flere end 1.500 personer af begge køn i aldersgruppen 18-75 år, og resultatet blev siden publiceret i Royal Society Open Science.

Deltagerne blev bedt om at se på billeder 189 hvide mænd og kvinder, hvoraf de 101 var mænd. Alle personerne på billederne havde på forhånd svaret på, hvor mange gange de havde været utro. Hvis de havde været utro.

Herefter skulle deltagerne vurdere personen på billedet på en utroskabsskala fra 1-10.

Svært at vurdere om en kvinde havde været utro

Og resultatet var tydeligt. Både mændene og kvinderne var gode til at vurdere, om mændene havde været utro, mens det var langt sværere at vurdere utroskab på en kvindes ansigt.

  • Vi fandt ud af, at der var en større chance for at spotte utroskab hos en person af samme køn, men det gjaldt kun for mænds ansigter og ikke for kvinder, der skulle vurdere kvinders ansigter, siger forskningsleder Dr. Yong Zhi Foo til avisen The Independent.

Så ifølge forskeren er der altså noget om, at man kan se på en mand, om han er den utro type.

Hvad angik kvinderne, så blev personerne i undersøgelsen påvirket af kosmetiske procedurer såsom plukning af øjenbryn og øjenvippeextensions.

Prøv BlitzBlank hårfjerning

Der manes dog til besindighed, da der langt fra en nogen garanti for, at man kan se på en mand, om han har vært utro.

  • Man skal aldrig have fuld tillid til førstehåndsindtryk og dermed foretage en diagnostisk dom over utroskab i hverdagssituationer, lyder det fra Dr. Yong Zhi Foo.

Og det hele handler tilsyneladende om evolution.

’Når det gælder de reproduktive omkostninger ved, at ens partner er utro, så forudsiger de evolutionære teorier, at det giver en fordel til individer, der udvikler strategier, som forhindrer seksuel utroskab.’

’En strategi synes at være, at kunne vurdere utroskab hos andre’, står der i rapporten.

null

Sponsoreret indhold