Det frække4. august 2021

Denne form for liderlighed er også ok

Der er absolut intet forkert i at først tænde, når man begynder på det seksuelle
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaclipm28141_47200_1.jpg
 FOTO: MEGA

Nogle tænder i løbet af få sekunder, et ord, et blik, en tanke, et syn af runde balder i tights eller en senet biceps, alt muligt - og også helt ud af det blå - får det til at kilde de rigtige steder.

Andre kommer først i stødet, når de indledende øvelser i den seksuelle akt er godt i gang.

3 for 200 kroner - du får altid frække tilbud på sexlegetøj her

De første oplever ofte spontan lyst, hvor man bare får lyst til sex. De andre er mere responsive i deres begær - de reagerer på fx et dejligt fysisk kærtegn, der udløser sexlyst og så ophidselse.

Og det ene er ikke bedre eller mere rigtigt end det andet.

Sexforsker

Sexforskeren Emily Nagoski, der har skrevet bogen 'Come as You Are,' regner med, at 75 procent af mænd og 15 procent af kvinder har en sexlystprofil, der er mest spontan.

Omvendt anslår hun, at 30 procent af kvinder og 5 procent af mænd tilhører den responsive gruppe.

Derudover findes en helt tredje begærsprofil: Den kontekstuelle, som påvirkes mest af sammenhæng og situation. Her er lysten til sex givetvis slet ikke på lystavlen, når man er stresset over ungerne, der skal have mad, eller når man bekymrer dig om, om du klarer den til eksamen.

De fleste mennesker har en seksualitet, der er en blanding af alle tre, men hvor man alligevel bonner mest ud på en af dem. Samtidig kan den også ændre sig over tid og efterhånden, som et forhold udvikler sig.

Dobbelt op på dine orgasmer - få Womanizer Premium OG kraftig vibrator

Skænderier

Og hvorfor skal du så vide dette?

Mange parskænderier bunder i, at man har forskellige lystprofil, og derfor ikke er i stand til til at forstå kæresten begær og hvordan denne lyst kommer til udtryk.

Det er selvfølgelig ikke altid er problem: Han er pludselig liderlig og vil knalde, så han begynder at kysse hende i nakken, og hun mærker så en stigende lyst som følge af hans stimuli. Og så er der ingen ko på isen.

Indtil han måske begynder at synes, at hun aldrig tager initiativ. Han antager og måske endda anklager hende for at ikke begære ham eller have lyst til sex.

Hun kan også føle sig forkert, fordi den spontane sexlyst oftest er den type, man ser i film og serier og i porno.

Derfor er det en rigtig god ide at bruge tid og tanker på at lære sin egen form for sexlyst lidt dybere at kende - for så vil du også være bedre til at kommunikere dine behov til en partner.

Legetøj til parret booster det fælles sexliv

Speederen og bremsen

Emily Nagoski taler i en podcast med en kvinde, der har sexproblemer i sit forhold. Her kommer hun med en masse konkrete råd til at booste sexlivet. Og fortæller samtidig om en anerkendt videnskabelig model for sexlyst: The Dual Model of Sexual Respone, som ligger til grund for hendes tanker og råd.

Grundliggende sex handler det om, at alle har en speeder (ting der vækker lysten) og en bremser (ting der hæmmer lysten). Så kan man lave lister over de to. På speeder-siden er det fx duften af din partner, kys bag øret, en god røv . på bremser-siden kan det være fx træthed om aftenen, stress, brok, gammel sved.

Finten er så at finde måder af trykke på speederen og slippe foden fra bremsen - sammen.

Sponsoreret indhold