Det frække21. august 2023

Denne ene ting er guld værd i sengen - og på sofaen

Hvis I er lydhøre overfor hinandens lyster og behov, er jeres lykke gjort
cropped view of young man biting laughing girlfriend while lying in bed
At være seksuelt lydhør, betyder ikke, at du altid skal være med på den værste, selvom det ikke gør noget...
 FOTO: Colourbox.com

Du kommer muligvis langt med det dybeste blæs, den længste holdbarhed, de vildeste vrid og de tungeste stød, men det er ikke det, som er allervigtigst i sengen og i samlivet.

Ifølge forskere skal du kunne noget meget mere fundamentalt og følsomt:

Seksuel lydhørhed.

Her er Danmarks hotteste liste

Aha, og hvad er det så for en størrelse?

De canadiske sexforskere definerer sexual responsiveness således: At forstå og tilpasse sig og at være villig eller motiveret til at møde sin partners seksuelle behov.

Når begge parter er lydhøre overfor hinandens lyster og behov i sengen, bonner de højt ud på kalder sexual communal strength, den seksuelle fællesskabsfølelse. Og det hænger sammen med stor sexlyst og med stor tilfredshed med både sexlivet og samlviet.

For de fleste er sex en måde at føle sig forbundet med og elsket af sin partner. Berøringer og initiativ til sex kan være måder, som man forsøger at forbinde sig.

Og således forklarer parterapeuten Isiah McKimmie, at lydhørhed handler om at være villig til respondere på partnerens behov:

- Det kan være at gå med på den, når din kæreste tager sexinitiativ, at gøre en indsats for at prioritere sex eller at være åben overfor din partners seksuelle interesser.

I virkeligheden

Det lyder da meget godt, men hvad indebærer det i den virkelige verden? At du blot skal føje kærestes mindste vink og vildeste kinks i tide og utide.

Svaret er nej. For hvis du føler, at dine egne behov ikke imødekommes, at de drukner i din kærestes og at du glemmer eller endda går over dine grænser, at der fare på færde. Som forskerne skriver:

'At være en seksuelt lydhør partner betyder ikke, at man ubetinget skal opfylde en partners seksuelle behov, men indebærer i stedet at stræbe efter at forstå og være åben over for en partners seksuelle interesser, samtidig med at du fastholder dine egne behov og grænser.'

Forfatterne påpeger, at hvis seksuel lydhørhed indebærer at forsømme dine egne ønsker og behov, herunder at have sex, når du ikke har lyst, er det forbundet med lavere lyst og tilfredshed - og kan føre til seksuel utilfredshed.

Gør din kæreste glad med frækt undertøj

Første skridt på vejen mod større lydhørhed er booste kommunikationen, emner McKimmie:

- En af de mest vigtige aspekter af et tilfredsstillende sexliv for par er evnen til at tale åbent og ærligt om sex. Det kan hjælpe, hvis par taler sammen om sex, deler deres seksuelle interesser, hvad der bremser og booster deres seksuelle lyst, og at skabe 'ritualer' for, hvordan de initierer sex og afviser hinanden.

Sponsoreret indhold