Det frække7. januar 2024

Dating Sunday: I dag gør singlerne dette

Data fra verdens største datingplatform peger på, at singler er yderst aktive i dag
Beautiful woman sending a text with a mobile phone in bed
En lang dag i sengen på jagt efter en partner.
 FOTO: Colourbox.com

Første søndag i januar, det er koldere og mørkere end i en brøndgravers røv, og der er langt til forår og varme.

Sinfuls sexede super-udsalg: Spar 50 procent på frækt legetøj

Så har man brug en eller flere personer af det foretrukne køn at varme sig ved, en at holde af for kortere eller længere tid.

Måske har mange endda et nytårsforsæt, der handler om at finde en kæreste.

Og hvordan gør man så det?

Man hopper tilsyneladende på en datingplatform som Tinder, der netop har udsendt global brugerstatistik, som afslører, at netop første søndag i januar er der mest aktivitet.

I en pressemeddelelse hedder det:

'Dating Sunday - som i år er den 7. januar - er en af de travleste dage på året for online datere. Sidste år så vi, hvordan Tinder-brugere i gennemsnit svarede 19,4 minutter hurtigere på en besked end enhver anden søndag i løbet af året. Og det var ikke kun svartiden, der var afkortet markant. Antallet af sendte beskeder steg med hele 22 pct., mens ‘Likes’ tilsvarende steg med 18,2 pct.'

Tinders data peger også på, at tiden frem til Store Kærlighedsdag, Valentinsdag 14. februar, er den mest populære periode på platformen. Perioden har derfor fået det kærlige tilnavn New Year, New Boo. Her sendes der globalt set 11,4 millioner flere beskeder og 58,7 millioner flere likes sammenlignet med resten af året.

Data viser også, at at brugerne brusher op på deres profiler i denne periode: På verdensplan redigeres der i perioden 519 bios pr. minut, mens der hvert minut tilføjes hele 2263 nye billeder af brugere.

Ingen held med dating? Her er de bedste vibratorer på markedet

Gør noget andet

Godt så. Men giver det dig så større scorechancer i dag? Næppe, hvis du gør jeg du plejer. Og ny videnskabelig forskning peger da også på, at du måske skal gentænke din profil:

Det ser ud til, at du skal gøre det modsatte af, hvad du gør på din egen datingprofil. Og det hænger sammen med, om de er mand eller kvinde.

De israelske forskere præsenterede deres deltagere for 12 forudkonstruerede datingprofiler. Halvdelen af deltagerne så profiler, hvor tekst var inkluderet, mens den anden halvdel af deltagerne blev tildelt en betingelse, hvor intet verbalt indhold var inkluderet. Deltagerne vurderede derefter hver profils tiltrækningskraft.

Forskerne fandt ud af, at inkluderingen af tekst i datingprofiler gjorde en forskel for vurderingen af tiltrækningskraft, og at dette var forskelligt for mænd og kvinder.

For kvinder havde inkluderingen af tekst den effekt, at den øgede tiltrækningskraften hos de mandlige profiler, de så, mens effekten af at inkludere en tekstbeskrivelse for mænd var at mindske deres vurdering af tiltrækningskraften hos de kvindelige profiler, de så.

Måske har du heldet med dig: Husk kondomerne

Derfor havde inkluderingen af en tekstbeskrivelse en positiv effekt på mandlige profiler, men en negativ effekt på kvindelige profiler.

Eller formuleret mere lige ud ad landevejen: Kvinderne blev mest tiltrukket af mænd, der havde tekst på datingprofilen, mens det modsatte gælder for mænd: De tænder simpelthen mindre på kvinders datingprofiler, når der er tekst på. Kvindernes tekst trækker simpelthen ned, mens det omvendte altså sker for mandeprofiler.

Forskerne forklarer dette resultat med evolutionspsykologi, hvor inddragelsen af tekstinformation, der beskriver ambitioner, karrieremuligheder og engagement, havde en positiv effekt på kvinders vurdering af tiltrækningskraft. Sådanne oplysninger er særligt vigtige for kvinder i udvælgelsen af partnere. Men for mænd fungerede inddragelsen af tekst som et 'anker,' der modererede deres attraktivitetsvurderinger af de kvindelige profiler, de observerede.

Overordnet set er budskabet her altså enkelt: Inddragelse af tekstinformation sammen med fotografier forbedrer mænds datingprofiler mere end kvinders profiler.

Sponsoreret indhold