Det frække3. januar 2021

Dansk forfatter: Sådan bliver sexåret 2021

Forfatter og seksualitetsdebattør har tre bud på, hvordan danskernes sexliv vil forme sig i det nye år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lucy.jpg
 Lucy Vittrup mener, at både coronaen og #metoo giver mulighed for, at sexlivet vil blomstre på nye måder.

To af de vigtigste ting i 2020 får også enorm betydning for danskerne i 2021:

Både coronapandemien og #metoo vil påvirke sexlivet markant og positivt, mener den danske forfatter og seksualitetsdebattør Lucy Vittrup.

Rådgiver og konsulent Vittrup, som har skrevet bogen Erogi, der handler om styrke vores erotiske energi, er også kvinden, der fik sat betydningen af fysisk berøring på dagsordenen: Hun stiftede Cuddlinginstitutet, hvor kursisterne lærer at give bevidst fysisk berøring, der healer.

Corona

Coronaens konsekvens er enorm bevidsthed om, hvem vi er i kontakt med og hvordan. En bevidsthed som har fået tendens til at skabe afstand, siger Vittrup, der dog ser potentiale også:

- Coronalivet har åbnet for muligheden for at blive mere tilstede og nærværende i digital kontakt, herunder at have nære samtaler, lege med langvarig øjenkontakt mv. Det har inviteret til, at man fx prøver appstyret sexlegetøj med en partner eller med sig selv.

For Lucy Vittrup er der især en ting, som coronaen har betydet, og som kan få indflydelse på 2021:

- Det har inviteret os til at blive langt mere bevidste om, hvad der er vigtigt i vores liv, hvad man vil med sit kærligheds- og sexliv. Det er en mulighed, vi kan gribe. Men mulighederne skal gribes. Min erfaring med klienter er, at det er de færreste, der reelt har brugt coronatiden til at blive mere bevidst om deres seksuelle liv, selvom det fylder.

Spar 60 procent på sexlegetøj lige nu

#Metoo

Lucy Vittrup ser #metoo som en mulig game changer, der positivt kan ændre sexlivet:

- #Metoo stiller kvinder et helt nyt sted: Nu kan vi rent faktisk bruge det som mulighed til at blive mere bevidste om og mærke efter, hvad vi egentlig kan lide, hvordan vi får den sex, vi synes er dejlig. Metoo inviterer til at stoppe accepten af dårlige mandlige elskere, der bare tror, de har ret til at trænge ind og onanere i kvinden.

- Hvis jeg ikke skal please mænd, og jeg rent faktisk godt må afvise dem, så ligger der en invitation til, at jeg så bliver bevidst om, hvad jeg GERNE vil have - både i flirten, forførelsen og seksuelt.

Dovne

Det er Vittrups erfaring, at der er flere dårlige elskere end gode:

- Kvinder tror, at de ikke har krav på bedre sex end de får, eller at man bare ikke kan få bedre sex - eller bedre flirt, bedre forførelse osv. Metoo inviterer til, at kvinder bliver mere bevidste om, hvad de kan lide, hvordan de ønsker at indgå i flirt etc. Men det kræver nytænkning, mange ord - og erkendelse fra begge parter.

Mange kvinder udtrykker sig uklart og mænd har ikke udviklet evnen til at støtte hende i at mærke sine egne behov og lyster. Og samtidig kan de ikke navigere i alle de uklare signaler. så skal de gætte sig frem, og hvis de ikke har lært kunsten at elske med en kvinde, så gør de det, man ser i porno og på film. Trænger ind.

Kødmarkedet

Under corona har den naturlige flirt og sex, som hører sammen med druk og natteliv, fået et dødsstød, mener Vittrup:

- Vi står igen med muligheder for at møde hinanden på nye præmisser; være mere langsomme, forbinde os på andre måder end kun gennem nu og her sex.

- Men min erfaring er, at mange har følt sig ædt op af ensomhed og dyb længsel efter fysisk nærhed og sex. Så sandsynligheden for, at vi vil opleve en slags 'acting-out', en grådig jagt på at få stillet sin sult efter kontakt, når vi oplever frihed fra smitterisiko, er ikke utænkelig. Og ja, hvilken skønnere måde ville det ikke være at gå foråret i møde med en fornyet version af 'fri sex'.

Prøv onani på helt ny revolutionerende måde med Arcwave Ion

Sponsoreret indhold