Nyheder15. juni 2016

Toppolitiker slået ned på Islands Brygge under EM-kamp

Den tidligere justitsminister Morten Bødskov blev tirsdag aften slået ned på Islands Brygge under EM-kamp
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-54772_2.jpg
 Foto: All Over

Mens islændingene kæmpede mod portugiserne på grønsværen tirsdag aften, blev den tidligere justitsminister Morten Bødskov slået ned, da han så EM-kampen.

Det oplyser Københavns Politi over for Ritzau.

Politikeren var sammen med andre fodboldglade danskere mødt op på Islands Brygge, hvor DR har opstillet deres EM-studie og storskærme, der viser alle fodboldkampene under EM.

Den 46-årige politiker skulle ifølge Ekstra Bladets kilder være blevet kontaktet af en mand, der spurgte, om han "var socialdemokrat og tidligere justitsminister", og efter en kort meningsudveksling slog overfaldsmanden Morten Bødskov i ansigtet med en knytnæve.

Overfaldet resulterede i, at Morten Bødskov i nat måtte en tur på skadestuen for at blive tjekket.

- Jeg har aldrig mødt manden før, men jeg er chokeret. Det er en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker, som politikere, men jeg har aldrig oplevet sådan noget før.

- Det er trist, hvis man som politiker og tidligere minister ikke kan sidde og se en fodboldkamp og nyde en øl, fortæller han til Ekstra Bladet.

Socialdemokraten måtte gå af som justitsminister i 2013, da han kom ud i regulært stormvejr, fordi en række folketingsmedlemmers besøg på Christiania i foråret 2012 blev aflyst.

Den officielle forklaring fra Bødskov lød, at politidirektøren var blevet forhindret i at deltage. Men senere kom det frem, at der i følge PET var så alvorlig en sikkerhedstrussel i forbindelse med besøget, at man var nødt til at flytte det.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_108.png

Sponsoreret indhold