Nyheder6. oktober 2016

"Den store bagedyst": Snød deltager med sin mesterværkskage?

I onsdagens afsnit af ”Den store bagedyst” har der tilsyneladende – igen – sneget sig lidt snyd ind. I hvert fald hvis man spørger bagekonkurrencen Gunnar Reinhardt, der hentyder til et par kandiserede citroner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den_store_bagedyst_0.jpg
 (Foto: DR/Carsten

Dette års ”Den store bagedyst” er blevet kendt for andet end mageløse mousser og knasende kager. I stedet har det populære program – og ikke mindst dens deltagere – fået en del kritik for lavt niveau og lette løsninger.

For nylig kom det således frem, at Luna havde taget chokoladeæg med hjemmefra. Og i onsdagens afsnit af ”Den store bagedyst” har der tilsyneladende – igen – sneget sig lidt snyd ind.

I hvert fald hvis man spørger bagekonkurrencen Gunnar, der hentyder til et par kandiserede citroner.

Ifølge BT synes Gunnar, at det er underligt, at deltageren Jesper fik lov til at bruge et par citroner til sin mesterværkskage til trods for, at han lavede citronerne allerede på første dag.

- Der var så en (Jesper, red.), som fik lov til at lave nogle ting, da vi laver brød. Han laver nogle citroner, der skal på mesterværkskagen. Hvor vi andre spørger, har du fået lov til det nu?, siger Gunnar ifølge BT.

Gunnar synes, det er mærkeligt, at der ikke gælder samme regler for alle og henviser til episoden med Luna, der fik pillet sine medbragte chokoladeæg af sin kage.

- Lunas æg, som hun havde haft med hjemmefra, blev pillet af kagen. Det undrer mig lidt, fordi citronerne var lavet i teltet, men ikke i den tid, der var sat af til at lave kagen. Der var flere, der undrede sig over det, men det blev ikke nævnt. Dommerne gik jo selv rundt og så på os, mens vi bagte brødene, tilføjer Gunnar ifølge BT.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den_store_bagedyst_0.jpg
 (Foto: DR/Carsten

Jespers mesterværkskage. (Foto: DR/Carsten Mol)

DR mener ikke, at Jesper har snydt med sine citroner.

- Sådan som jeg har forstået det, er der tale om nogle kandiserede citroner. Man kan ikke lave dem på den tid, som de har i konkurrencen. Hvis han skulle bruge dem på den første dag, så havde han lavet dem dagen før, siger programchef Søren Baunsgaard til BT og tilføjer, at man ikke kan sammenligne Jespers citroner med Lunas chokoladeæg:

- Den tydelige forskel er, at det, Jesper laver, ikke er noget, som han kan udføre i konkurrencetiden. Det er en sjov teknik, som vi vil vise, men som ikke er en bærende del af kagen. Citronerne skal i sukkerlage dagen før. Alt det andet, han laver med citronerne laver han i konkurrencetiden. Derfor ligger det indenfor det, vi har tilladt.

Sponsoreret indhold