Nyheder29. marts 2018

Sådan går det Henrik fra 'Den store vægtkamp' i dag

Henrik Maximus Hougaard fra 'Den store vægtkamp' nyder stadig champagne i badekarret, når ugen skal evalueres
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-vaegtkamp-28032018.jpg
 Foto: TV3/Privat

Husker du Henrik Maximus Hougaard?

Han var en af godt 50 deltagere i TV3's 'Den store vægtkamp' sidste år.

De var alle overvægtige og havde været det i flere år - nogle hele livet. I løbet af fire måneder skulle de ved hjælp af sund kost og motion lægge deres liv afgørende om og forhåbentlig smide nogle af de overflødige kilo i processen. De havde hjælp af diætister og personlig træner Rune Raahauge, der fulgte dem i fire måneder og stod klar med råd og vejledning. De havde også hver især en støtte, der skulle hjælpe dem gennem de fire måneder og bakke op og skubbe på, hvis motivationen røg i bund. Den, der tabte sig mest procentuelt vandt præmien på 20.000 kroner, men målet var en varig livsstilsændring - også efter at kameraerne var slukket. Henrik Maximus Hougaard fra Holstebro tabte sig 13,6 kilo og måtte se sig slået af Flemming, der tabte sig 19,2 kilo, men Henrik opnåede det han ville med deltagelsen i programmet - at få et spark i den rigtige retning til en sundere livsstil, hvor der stadig er plads til at nyde livets goder.
https://imgix.seoghoer.dk/henrik-maal.jpg

Henrik bliver målt og vejet af Rune Raahauge ved 'Den store vægtkamps' begyndelse. (Foto: TV3)

For den 38-årige Henrik er kokkelærling og ikke så lidt af en levemand, der på grund af jobbet bliver udsat for daglige fristelser. Han er livsnyder og elsker god mad og vin. Tidligere kunne han spise en kanelsnegl og drikke en cola til morgenmad, og ved aftenmåltiderne hyldede han Price-brødrenes motto om 'rigeligt smør', og efter maden kunne der også både presses Toms skildpadder og kage ned. Da han begyndte i 'Den store vægtkamp' lagde TV3 en video på Facebook. Her går Henrik i skoven og drømmer om, at stenene er Spangsberg-flødeboller, træstammerne er store kanelstænger, og skovsøerne fyldt med Nutella. Du kan se videoen neden for:
Men de dårlige, usunde vaner fik han lagt på hylden under 'Den store vægtkamp'. Selv om han på ingen måde gik i kloster, lærte han, at ikke al mad behøver at indeholde fløde og bacon, og via mere fornuftige kostvaner og masser af motion bankede han vægten ned fra 108,7 kilo til 95,1 kilo. Og hvordan går det så i dag - små ni måneder efter at kameraerne blev slukket? Henrik bliver ofte stoppet i hjembyen Holstebro, hvor helt almindelige mennesker, der har set ham på TV eller set TV3's video på Facebook spørger ham, hvordan det står til. - Det går så fint. Jeg holder vægten på lige omkring de 95 kilo, men min fedtprocent er faldet yderligere. Jeg går til boksning tre gange om ugen her i vintersæsonen, og der bliver gået til den, siger den 1,86 meter høje Henrik Maximus Hougaard, der har udskiftet noget af fedtet med muskler ved hjælp af boksetræningen til SE og HØR. Han går også i motionscenter, og lige så snart vejret bliver lidt bedre, skal han ud på landevejene omkring Holstebro på sin racercykel. For han er ikke færdig med at tabe sig. - De mange kilometer, jeg skal tilbagelægge på racercyklen skulle gerne bringe vægten yderligere ned. Jeg vil gerne ned på 88-89 kilo og holde den dernede - det er mit mål, siger Henrik. For Henrik er det at holde vægten i ave et spørgsmål om ren matematik - de kalorier, der kommer ind, skal forbrændes, hvis ikke vægten skal ryge i vejret. - Jeg er jo glad for mad og et godt glas vin, så det er nødvendigt for mig at motionere jævnligt for at holde kiloene væk fra sidebenene. Men de dårlige vaner fra tidligere med vin de fleste hverdage, slik og en wienerbrødsstang til aftenkaffen, det er slut, siger Henrik.
https://imgix.seoghoer.dk/henrik-efter.jpg

Sådan så Henrik ud, da han var færdig i 'Den store vægtkamp'. (Foto: TV3)

Hvad angår kosten, så er Henrik efter 'Den store vægtkamp' og qua uddannelsen som kok blevet bedre til at lave mad uden smør, fløde og bacon. - Jeg er blevet dygtigere til at lave mad, så det smager lige så godt som før - der er bare ikke så meget fedt i som tidligere, men der stadig fuld knald på smagen, siger Henrik til SE og HØR. Han deler gerne ud af sine gode råd. - Hvis jeg laver en hollandaisesauce, så behøver jeg ikke at bruge 200 gram smør, som jeg gjorde tidligere. Jeg tilsætter i stedet noget olivenolie til æggeblommerne og citronsaften, og så får jeg samme konsistens og den gode smag, men det er ikke nær så fedt som med smør, siger Henrik. Hans nye madlavningsvaner har betydet, at han spiser mindre portioner end tidligere. - Når jeg laver mad med fokus på knald på smagen, så smager det så intenst, at det er fuldt tilfredsstillende og mættende med mindre portioner. Før i tiden spiste jeg måske tre portioner mad, men hvis jeg laver eksempelvis kammuslinger og ribeye-bøffer i dag, så sørger jeg for at krydre og tilberede maden på en måde, så smagen er i højsædet, og ved at spise mindre portioner holder jeg også vægten nede, siger Henrik, der sammenligner det med at spise et enkelt stykke chokolade med 70 % kakao frem for at spise en halv plade chokolade af underlødig kvalitet.

'Den store vægtkamp': - Bliver genkendt på gaden

Når han bevæger sig rundt i Holstebro, bliver han stadig stoppet på gaden af folk, der kan huske, at han var med i 'Den store vægtkamp'. - De roser mig og spørger til, hvordan det går, og nogen gange kan man næsten føle, at der bliver holdt lidt øje med en, men det er i en god mening. Og den megen ros og spørgsmålene om, hvordan det går er også med til motivere mig til at holde vægten nede og få mig til at huske på, at den aldrig skal op på 109 kilo igen - så det er positivt med de henvendelser fra lokalbefolkningen, siger Henrik til SE og HØR. Til de, der gerne vil tabe sig og komme til at leve sundere har han blandt andet følgende råd. - Lad være med at forcere. Fjern en dårlig vane ad gangen, og man behøver ikke fjerne dem alle og blive hellig. Og når man motionerer, hvilket også kan være at gå en tur, hvilket ikke er hårdt fysisk, så sørg for at lytte til en podcast eller andet. Når man har noget i ørerne, så bemærker man ikke, at man pludselig har gået ti eller 15 kilometer, siger Henrik.
https://imgix.seoghoer.dk/henrik-boksning.jpg

I vinterperioden har Henrik blandt andet holdt formen ved lige med boksetræning. (Foto: Privatfoto)

Inden sin medvirken i 'Den store vægtkamp' var Henrik det, man uden at fornærme den gode kok kunne kalde en rigtig sofa-frikadelle. Efter endt arbejdsdag endte han som oftest på sofaen og havde ikke rigtig energi til at være noget for hustruen Karen og de tre børn Caroline, Sebastian og Daniel, der i dag er 12, 8 og 7 år. En let gang fodbold med drengene gjorde, at lungerne hang nede mellem græsstråene efter kort tid, og han var ikke så meget far for sine børn, som han kunne ønske sig. Det er der helt lavet om på efter 'Den store vægtkamp' og det vægttab han har holdt ved lige siden programmet. I dag bliver der både spillet fodbold og dyrket kampsport med drengene, uden at han hiver efter vejret. Også hans tradition med at tage på en 'overlevelsestur' med sine børn, når de runder otte år, er blevet en helt anden oplevelse efter vægttabet. - Jeg tager ud med børnene i telt, og vi fisker og laver andre aktiviteter. Og da jeg var på overlevelsestur med Sebastian efter 'Den store vægtkamp', var det en helt anderledes aktiv tur, end da jeg var på tur med Caroline. Dengang med hende havde jeg slet ikke den energi, jeg har i dag, siger Henrik. Hustruen Karen er også lykkelig for de forandringer, der er sket med Henrik. - Hun er nok den, der har rost mig allermest, og hun er så glad. Jeg var rigtig god til at ligge på sofaen, og hun er meget glad for, at jeg i dag springer ud af sengen om morgenen og er fuld af energi og er klar til at hjælpe hende i hverdagen. I begyndelsen var hun nærmest lidt rørt over forandringen og ville meget gerne tale om det. Jeg har selvfølgelig gjort det for min egen og børnenes skyld, men jeg er også meget glad for at kunne glæde min kone med det også, siger Henrik. Han og Karen har leget med planer om at starte en madklub op med tre-fire andre par i lokalområdet, hvor man mødes en gang i kvartalet og hygger sig over god mad. Det er ikke et krav, at maden SKAL være sund, men den skal være velsmagende. - Og så er det jo oplagt, at jeg kan tage nogle af de nye metoder og tricks i brug, som jeg har lært for at få knald på smagen, så det bliver en intens oplevelse, uden at det sejler i fedt, siger Henrik. I forbindelse med 'Den store vægtkamp' blev Henrik kendt for sin hang til champagne og jordbær. Og den vane lægger han aldrig fra sig. - Mange mennesker syntes, at det var sjovt, at jeg som mand gik i karbad hver søndag med musik og stearinlys. Så sad jeg der i badet og evaluerede ugen, mens jeg nød både champagne, flanksteak og jordbær. Det gør jeg stadig, og jeg nyder det i fulde drag. Så selv den slags nydelse kan sagtens kombineres med et varigt vægttab, siger Henrik Maximus Hougaard til SE og HØR.

Sponsoreret indhold