Nyheder18. oktober 2016

Paprika Steen: Mors pillemisbrug drev mig hjemmefra som 15-årig

Den prisbelønnede skuespillerinde hudløst ærlig om at flytte hjemmefra som 15-årig for at komme væk fra sorgen over en depressiv mor
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pap-s.jpg
 Foto: All Over Press)

Den 51-årige prisbelønnede skuespillerinde Paprika Steen flyttede hjemmefra som kun 15-årig.

Det fortæller hun i programserien 'Helt ærligt', der vises på på Kanal 4 onsdag aften klokken 21.00

Det er sangerinden Dicte, der i en hudløst ærlig samtale med Paprika Steen, får fortalt en række sandheder om Paprikas og hendes musikerbror, Nikolaj Steens, opvækst.

Paprikas forældre, jazzmusikeren Niels Jørgen Steen og skuespilleren Avi Sagild, blev skilt, da Paprika ikke var særligt gammel, og hendes mor udviklede en depression, som hun forsøgte at holde i ave med store mængder piller.

Avi Sagild døde i 1995.

- Da min mor havde det værst, vidste jeg aldrig, hvilken stemning jeg kom hjem til efter skole - om det var sorg, eller om hun var helt almindelig eller sov. Børn af misbrugere retter sig meget ind efter stemninger, siger Paprika Steen i programmet.

Se stort galleri med Paprika Steen: (artiklen fortsætter under galleriet)

Paprika Steen 18102016

Moderens depression markerede et voldsomt skifte i stemningen i hjemmet.

- Min mor gik fra at være et meget vitalt og engageret menneske til mere eller mindre at være en grøntsag. Hun sad bare i en stol og var skæv af piller. Det var et meget stort skifte i vores liv, at hun visnede væk på så kort tid, siger Paprika, der samtidig fremhæver sin stedfar som et 'fuldstændig fantastisk menneske, der tog sig af mig og Nikolaj'.

Moderens sygdom fik hende til at flytte hjemmefra meget tidligt.

- Jeg flyttede hjemmefra allerede som 15-årig. Jeg kunne ikke klare det mere, jeg blev så ked af det. Det er en stor sorg at se sin mor så ked af det - specielt fordi hun havde været så aktiv og engageret, siger Paprika Steen.

I en anden del af interviewet taler hun om janteloven og om at være en diva.

- Jeg elsker at være dygtig til noget og samtidig en blærerøv, men det må man ikke i Danmark, siger Paprika Steen og sammenligner sig lidt med den svenske fodboldstjerne, Zlatan Ibrahimovic.

Se klip fra programmet:

Paprika Steen fortæller om moderens pillemisbrug:

Paprika Steen fortæller om at være en dansk 'Zlatan':

Se hele interviewet med Paprika Steen i 'Helt ærligt', der sendes onsdag aften klokken 21.00 på Kanal 4.

Sponsoreret indhold