Viralt25. april 2023

Uhyggelig video: Flammerne stod ud af motoren - fly måtte nødlande

Et American Airlines-fly måtte forleden nødlande i al hast, da den ene motor satte ud på grund af et birdstrike – hele det dramatiske øjeblik blev fanget på flere videoer, som du kan se i denne artikel
Et American Airlines-fly måtte forleden nødlande i al hast, da den ene motor satte ud på grund af et birdstrike. 
Et American Airlines-fly måtte forleden nødlande i al hast, da den ene motor satte ud på grund af et birdstrike.
 Foto: Twitter

Et American Airlines-fly nåede søndag kun at være på vingerne i 40 minutter, før der pludselig stod flammer ud af den ene motor.

Årsagen var, at Boeing 737-flyet kort forinden var kollideret med en flok gæs, der havde ramt – og ødelagt – flyets højre motor.

Heldigvis lykkedes det piloten af lande flyet sikkert i John Glenn Columbus International Airport i Ohio, og ingen passagerer kom til skade.

Birdstrike

Et ”bird strike” er, når et fly bliver ramt af én eller flere fugle under flyvningen.

Kollisioner med fugle sker faktisk ganske ofte, uden passagerer opdager noget som helst.

Ofte kan flyet blot flyve videre, men undertiden kan selv en lille fugl skabe massive ødelæggelser af flyet, som derfor må nødlande. Det sker især, når fuglen ender i én eller flere af flyets enorme motorer.

Det dramatiske øjeblik blev fanget på flere videoer – både af passagerer ombord på flyet og af vidner, der så dramaet udfolde sig fra jorden.

American Airlines-flyet var lettet fra John Glenn Columbus International Airport med kurs mod Phoenix, Arizona, da det uhyggelige øjeblik fandt sted.

Du kan se videoerne herunder.

Sponsoreret indhold