Viralt26. marts 2023

Tornadojægere deler video: Her er tornadoen, der har dræbt mindst 25

Tornadojægere fandt og filmede den tornado, der fredag aften raserede delstaten Mississippi. Se videoen lige her
Tornadojægere fangede og filmede den tornado, der fredag hærgede den amerikanske delstat Mississippi. 
Tornadojægere fangede og filmede den tornado, der fredag hærgede den amerikanske delstat Mississippi.
 Foto: YouTube

En voldsom tornado trak fredag aften et spor af både død og ødelæggelse efter sig i den amerikanske delstat Mississippi.

Nu har såkaldte tornadojægere delt en video af tornadoen, der indtil videre har krævet mindst 25 livet.

Videoen er optaget i Silver City, der ligger cirka en halv times kørsel fra Rolling Fork. Rolling Fork er en af de byer, der er hårdest ramt. Billederne viser, at byen nærmest er udslettet efter mødet med tornadoen.

I videoen, som du kan se herunder, beskriver tornadojægerne tornadoen som ”stor og stærk”, og det er tydeligt at både høre og se, at der er enorme naturkræfter på spil.

Der går da heller ikke længe, før tornadojægerne flygter fra stedet. De vurderede nemlig, at den farlige tornado havde kurs mod dem.

Fredagens tornado bevægede sig over 60 kilometer gennem delstaten og smadrede adskillige byer på vejen.

Den har indtil videre kostet mindst 25 personer livet i Mississippi, mens én er død i nabostaten Alabama. Rolling Fork i Mississippi er et af de steder, der er hårdest ramt. Byen er hjem for omkring 2000 mennesker.

Uhyggelige billeder: Så voldsomme er skaderne efter tornadoen

Byens borgmester, Eldrigde Walker, siger til CNN, at "min by er væk".

- Ødelæggelse. Når jeg kigger fra venstre til højre, er det alt, jeg ser.

- Mange familier lider. Vores samfund står i en situation, vi aldrig havde forventet. Ødelagte huse kan vi erstatte, men vi kan ikke erstatte et liv, lyder det.

I kølvandet på naturkatastrofen har USA's præsident, Joe Biden, erklæret føderal nødtilstand i flere berørte amter i Mississippi.

Det betyder, at føderale midler kan bruges på midlertidige boliger, reparationer og billige lån til borgere, der er berørt af tragedien.

Tornadoer er relativt normale i det centrale og sydlige USA. Her oplever flere stater i det såkaldte ”Tornado Alley” flere ødelæggende storme hvert år. Værst er det i foråret, når varm og kold luft mødes.

Sponsoreret indhold