Viralt26. juli 2022

Skandale på kirkegård: Besøgte den forkerte grav i 17 år

En sørgende familie har trofast besøgt deres døde mand og far ved den grav, hvor han var stedt til hvile - troede de i hvert fald
Kirkegård havde ikke styr på gravene
De pårørende er naturligvis i chok over sagen.
 Modelfoto: Colourbox

Familiefaren Thomas Bell afgik ved døden for 17 år siden.

Siden har mandens familie trofast besøgt hans grav hver eneste uge.

Eller, det troede de i hvert fald.

For nu har det vist sig, at der igennem de sidste 17 år har ligget en kvinde begravet på den gravplads, hvor Thomas Bell burde ligge.

Som om det ikke var nok, kan kirken slet ikke finde den afdøde familie.

Det har sat gang i en større krise i Holy Trinity kirken i Wingate, der ligger tæt på Middlesbrough i England, som nu har sat en stor undersøgelse i værk for at finde Thomas Bells lig.

Det skriver nyhedsmediet The Daily Mail.

Ikke den eneste

Den katastrofale fejl skyldes tilsyneladende, at flere gravstene er blevet sat forkert efter Thomas Bells begravelse i 2005.

Derudover har der ikke været styr på optegnelserne over gravpladserne, da et kort over kirkegården gik tabt under en brand i 80'erne.

Jane Grieve, der er præst i Holy Trinity kirken i Wincate, var ikke selv ansat ved kirken i 2005, men udtaler om den katastrofale situation:

- Vi er klar over, at situationen er meget ubehagelig for de involverede, og at det kun blive værre for hver dag, der går.

- Vores tanker og bønner er med alle dem, der er påvirket af situationen. Vi arbejder hårdt på at finde en løsning, siger præsten til MailOnline.

Kirkegården har de seneste mange år været helt fyldt, hvorfor det kun er muligt at blive begravet på et allerede etableret familiegravsted.

Da Hilda Bell døde tidligere på året, var et af hendes sidste ønsker at blive begravet ved siden af sin afdøde mand Thomas Bell, der blev begravet på Holy Trinity-kirkegården i Wingate i 2005.

Men da graverne forberedte gravstedet stødte de meget overraskende på en kiste med en afdød kvinde i - selvom Thomas Bell's gravsten har stået på gravpladsen de sidste 17 år.

Graverne har indtil nu gravet seks forskellige gravpladser op i forsøget på at finde familiefarens kiste, men det er endnu ikke lykkedes.

Kirkegård havde ikke styr på gravene
Der er gravet flere lig op for at få styr på sagerne.
 Modelfoto: Colourbox

De efterladte børn, Tom Bell og hans to søstre Denise og Debra Bell, har udtalt sig til Daily Mail om den chokerende opdagelse.

- Tabet af vores mor var forfærdeligt.

- Og så at blive fortalt, at det gravsted vi har besøgt de sidste 17 år, slet ikke er vores fars, er ubærligt. Hvordan kunne det ske? Spørger 58-årige Tom Bell.

- Vores mor ligger hos bedemanden og venter på at blive begravet, og vores far ligger i en umarkeret grav et sted på kirkepladsen, har den sørgende søn udtalt.

Hilda Bell kan nemlig først blive begravet, når liget af hendes afdøde mand er blevet fundet. Begravelsesceremonien blev ellers afholdt 1. juli.

Det er nu familiens håb, at Thomas Bell hele tiden har været begravet få meter fra den oprindelige gravplads, men de venter stadig på svar.

- Hver fredag plejede mor at tage forbi gravstedet med blomster og for at gøre gravstenen ren, når hun alligevel skulle til frisøren, fortæller Tom Bell.

Sponsoreret indhold