Viralt19. april 2023

Sæson for forladte egernunger: Vil du være plejemor?

Foråret er højsæson for egernunger, der er blevet forladt i naturen. Derfor kan du nu blive plejemor for de små plyssede hårbolde
Små egernunger falder i disse uger ud af deres rede – eller mister deres mor – og derfor er der brug for frivillige egernplejere. Er det dig?
Små egernunger falder i disse uger ud af deres rede - eller mister deres mor - og derfor er der brug for frivillige egernplejere. Er det dig?
 Foto: Veksø Vildtstation

Der er forår i luften, og det pibler frem med både dyreunger og spirende blomster i naturen.

Den lune årstid er dog også højsæson for noget andet: Nemlig forladte egernunger.

Lige nu oplever vildtplejestationer, at mange indleverer små egernunger, der af ulykkelige årsager har mistet deres mor eller er faldet ud af reden.

Derfor søger Veksø Vildtplejestation i Egedal lige nu frivillige egernunge-plejere, der har tid og lyst til at opflaske og pleje små egernunger.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

– Lige nu er jeg selv ved at opflaske fire små unger, men fra nu af og til august, så får vi løbende en hel del nødstedte egernunger ind, fortæller Stine Mars fra vildtplejestationen til TV 2 Kosmopol.

Hun fortæller, at Veksø Vildtplejestation nærmest ugentligt får nye egernunger indleveret. De små dyr har brug for kærlig pleje – og det er altså her, at du kan komme ind i billedet.

Ifølge vildtplejestationen skal du dog være forberedt på, at det er en krævende – men også livsbekræftende – opgave at opfostre de små egern, så de igen kan blive sat ud i naturen.

De små egernunger skal have mælkeerstatning hver fjerde time. Når de har fået tænder, skal de fodres med små stykker pinjekerner og hasselnødder. Under hele pasningen er det vigtigt at sikre ro og stabilitet for de små egernbabyer.

Desuden er det også vigtigt, at egernplejerne reder og nusser de små unger med en lille børste – dog med tanke om, at de små egern ikke skal blive for tamme, da de jo igen skal tilbage til naturen, når de er store nok.

Ifølge Stine Mars skal de små unger passes og plejes i omkring et par uger – først inde og siden udenfor, når de er blevet store nok.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du læse mere om at blive frivillig vildtplejer her.

Sponsoreret indhold