Viralt21. juli 2023

Politi indrømmer: Dyreste safaritur nogensinde

I over et døgn ledte mere end 200 politifolk efter en ”løbsk løve” i Berlin. Nu har det vist sig, at der formentlig blot var tale om et vildsvin – og en meget dyr aktion
Tysk politi indrømmer, at det har været en dyr safaritur at forsøge at finde løven, der altså ikke var en løve. 
Tysk politi indrømmer, at det har været en dyr safaritur at forsøge at finde løven, der altså ikke var en løve.
 Foto: Privat og Colourbox

Advarsler blev udsendt. Borgere skulle blive indenfor. Betjente gjorde sig kampklare. Militærkøretøjer blev kørt ind. Droner og helikoptere blev sendt i luften.

De sidste 24 timer har været dramatiske i Berlin, efter en video natten til torsdag antydede, at noget som uhyggeligt som en vaskeægte løve var på fri fod.

Denne illustration viser, at der ikke kan være tale om en løve. Blandt andet fordi ryggen ikke krummer.
Denne illustration viser, at der ikke kan være tale om en løve. Blandt andet fordi ryggen ikke krummer.
 Foto: Ritzau Scanpix

Nu har det dog vist sig at være "en and" – eller rettere et vildsvin – og tysk politi indrømmer da også, at hele missionen – der involverede 220 politifolk – nok er den dyreste ”safaritur” nogensinde.

- Denne mission er uden tvivl den dyreste safari, der nogensinde har eksisteret i Tysklands skove, siger lederen af ​​det tyske politiforbund (DPolG), Heiko Teggatz, til Bild.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-07-21/23202324216099-1920x1279we.jpg
Politifolk på udkig efter den undslupne løve.
 Foto: Ritzau Scanpix

Han tilføjer, at han er sur over, at så mange ressourcer blev kastet ind på at finde kattedyret, der nu har vist sig at være et vildsvin. Pengene var bedre brugt på at bekæmpe klankriminalitet, siger han.

Siden videoen af den formodede løve blev filmet natten til torsdag, deltog omkring 220 i den omfattende eftersøgning. Man brugte blandt andet droner, helikoptere og kampklædte politifolk – og det har formentlig været en overordentlig dyr affære.

Det præcise antal skattekroner er endnu ukendt, men en ekspert fortæller til Bild, at en sådan løve-mission hurtigt kan koste skatteyderne mere end 100.000 euro.

For eksempel koster en stor helikopter, inklusive teknologi, personale og vedligeholdelse omkring 5000 euro i timen – og det er allerede kommet frem, at netop helikoptere blev brugt under den ”mislykkede mission”.

Michael Grubert, Mayor of Kleinmachnow, holds a picture which shows that suspected animal on the loose may not be a lion, according to experts, in Kleinmachnow, Germany July 21, 2023. REUTERS/Annegret Hilse
Borgmester Michael Grubert holder billedet op, der understreger, at der altså ikke kan være tale om en løve.
 Foto: Ritzau Scanpix

Under dagens pressemøde fremlagde borgmester Michael Grubert de nye beviser i sagen, der altså har fået myndighederne til at konkludere, at der ikke huserer en løbsk løve i området.

Man har blandt andet reevalueret den video, som blev startskuddet til det hele.

Konklusionen bygger blandt andet på, at ryggen ikke passer til en rovkat. Desuden vil en løves hale bevæge sig, hvilket ikke er tilfældet på den pågældende video.

Derfor har de tyske myndigheder nu afblæst eftersøgningen:

- Der er ingen risikosituation, siger Grubert på pressemødet.

Sponsoreret indhold