Viralt22. august 2023

Otte liv tilbage? Efterlyst kat fundet i bilmotor 64 kilometer fra hjemmet

Bag kølergitteret på en bil befandt den savnede røde kat Charlie sig
Passageren her er blind og med knurhår - men den er med garanti den sødeste passager ombord 
Passageren her er blind og med knurhår - men den er med garanti den sødeste passager ombord
 Foto: Facebook, JJ's Cat and Kitten Rescue

Som blind passager rejste den fire år gamle kat Charlie hele 64 kilometer væk fra sit hjem i den engelske by Grangetown, i Sunderland.

I mellemtiden var familien efterladt derhjemme – syge af bekymring over, at deres firbenede ven var forsvundet.

Charlie, der forsvandt søndag morgen, blev lykkeligvis fundet igen – og havde overraskende nok overlevet turen hele vejen til Warkworth i Northumberland nordpå. En køretur, der anslås at tage lige knap en time.

Det skriver BBC.

Det havde tilsyneladende lykkedes den rødpelsede og langhårede mis at kravle ind bag et kølergitter på en bil, helt uden ejeren af køretøjet anede uråd.

Menneskemor til Charlie, Laura Carroll, er ganske naturligt henrykt over at have fået ”sin dreng” tilbage, som hun skriver på dyreværnet JJ’s Cat and Kitten Rescues facebookside.

Katteejer i chok

Da familien i weekenden bemærkede, at deres elskede kæledyr ikke var kommet hjem, begyndte Lauras datter at lede i området. Men selv efter både at have kaldt Charlies navn og efter at have brugt de sociale medier til efterlysningen, var der ikke noget spor af katten.

– Jeg havde stadig håbet om, at han ville vende hjem, men jeg var også nervøs, for han er jo egentlig en indekat, fortæller hun.

Efter at være blevet fundet indeklemt – men ellers i god behold – bag køleren på bilen langt fra hjemmet, blev katten indleveret på internatet, som begyndte at søge efter ejeren.

– Vi er stadig helt i chok over, at han nåede så langt væk, fortæller Laura Carroll, som altså refererer til turen nordpå, som katten tog på i alt 64 kilometer.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-22/369650373_118532071337363_1905956834837230719_n.jpg
Lettere forhutlet blev Charlie indleveret til et internat nordpå - efter 64 kilometers køretur
 Foto: Facebook, JJ's Cat and Kitten Rescue

Siden har Charlies ejere besluttet sig for at udstyre ham med en microchip – som dyreejere i England opfordres til.

Også herhjemme er der for få år siden trådt nye regler i kraft om microchipping af katte.

Kattejere bør mærke deres kat, hvis de ønsker den udleveret, hvis den løber bort. Umærkede katte må andre mennesker selv beholde eller beslutte sig for at indlevere på et internat.

I starten af forrige år skete der lignende mirakler for en familie i Denver, der stort set ikke kunne tro hverken held eller egne øjne, da de fandt deres ”forsvundne” kat i armlænet på en gammel, mølædt stol, som de uheldigvis lige havde indleveret til genbrug.

Sponsoreret indhold