Viralt9. august 2023

Mystisk sag chokerer Australien: Familiefrokost har kostet tre livet

En gådefuld tragedie har sendt chokbølger gennem hele Australien. Forrige lørdag satte fem personer sig til rette ved en familiefrokost – nu er tre døde, mens en fjerde er i kritisk tilstand
Ægteparret Gail og Don Patterson var 29. juli inviteret til frokost hos svigerdatteren. Dagen efter de havde spist frokosten, var de døde.
Ægteparret Gail og Don Patterson var 29. juli inviteret til frokost hos svigerdatteren. Dagen efter de havde spist frokosten, var de døde.
 Foto: Privat

Det begyndte som en helt almindelig familiemiddag i et hvidt toetagers hus i Australien.

Men nu er tre af gæsterne døde, mens en fjerde venter på en levertransplantation. De eneste, der lader til at være sluppet fra middagen uden mén, er kokken og hendes børn.

Så hvad skete der egentligt i køkkenet den skæbnesvangre dag 29. juli?

Det forsøger australsk politi lige nu at undersøge i den mystiske og uhyggelige sag, der er blevet døbt ”familiefrokost-mysteriet”.

Det skriver News.

Politiets – og alles øjne – er lige nu rettet mod 48-årige Erin Patterson. Det er hende, der bor i det hvide hus i den australske by Leongatha, sydøst for Melbourne.

Og det var hende, der havde inviteret gæsterne – hendes svigerforældre og et par af svigerforældrenes venner – til frokost den skæbnesvangre dag.

Det var desuden den australske kvinde, der havde tilberedt og serveret frokosten. Stemningen var tilsyneladende hyggelig, og maden veltilberedt.

Men efter et par timer var noget galt.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-09/skaermbillede-2023-08-09-kl.-15.06.52.png
48-årige Erin Patterson tilberedte middagen, der kostede tre gæster livet og har sendt én i kritisk tilstand.
 Foto: Privat

Alle fire gæster kontaktede deres læge, efter de kom hjem, for de havde pludselig fået det dårligt. Alle fire troede i første omgang, at det måtte være maveforgiftning. Lægerne konstaterede dog hurtigt, at det var langt mere alvorligt.

De fire blev herefter hasteindlagt, og i de efterfølgende timer kæmpede lægerne for at redde deres liv. Det stod dog klart, at ægteparret Gail og Don Patterson og Heather Wilkinsons liv ikke stod til at redde.

Den fjerde gæst – Heathers ægtemand Ian – er stadig i live, men i kritisk tilstand. Han har fået beskadiget sin lever i sådan en grad, at han nu skal have en transplantation.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-09/20190907-151212-b-1920x1272we.jpg
Politiet mener, at det var denne svamp - grøn fluesvamp - som gæsterne havde spist. Svampen er yderst dødelig.
 Foto: Scanpix Denmark

De foreløbige undersøgelser har fået politiet til at mistænke, at de fire gæster har spist den yderst giftige svamp amanita phalloides, på dansk kaldet grøn fluesvamp.

Politiets teori er, at de alle fire spiste svampen under frokosten i Erin Pattersons hvide hus. Men hvorfor blev hun så ikke syg? Og hvorfor blev hendes børn ikke syge?

Dét spørgsmål er politiet nu ved at undersøge, og her lyder den foreløbige melding, at man har Erin Patterson i søgelyset – netop fordi hun på mystisk vis ikke blev syg, og fordi hun er kokken.

Ville hun skaffe sig af med sine svigerforældre? Sikkert er det, at hun var blevet skilt, men politiet fortæller, at skilsmissen tilsyneladende var "venskabelig".

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-09/skaermbillede-2023-08-09-kl.-15.06.45.png
Ægteparret Gail og Don Patterson var 29. juli inviteret til frokost hos deres søns ekskone. Dagen efter de havde spist frokosten, var de døde.
 Foto: Privat

Indtil videre holder politiet kortene tæt til kroppen. Politiet vil således ikke fortælle, om man ved, om Erin Patterson og hendes børn spiste samme måltid som de fire gæster.

Politiet vil heller ikke afsløre, om man ved, præcis hvad der blev serveret under frokosten.

Det eneste, som politiet har meldt ud, er, at Erin Patterson nu har fået fjernet sine børn midlertidigt, mens undersøgelserne bliver foretaget.

– Vi arbejder på at finde ud af, hvad der er foregået, for at se, om der er sket noget slemt, eller om det var et uheld, fortæller politichef Dean Thomas på et pressemøde.

– Vi er nødt til at have et åbent sind, tilføjer politichefen.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-09/skaermbillede-2023-08-09-kl.-15.06.58.png
Erin Patterson fastholder, at hun er uskyldig, og at hun altså ikke bevidst har serveret giftige svampe til sine svigerforældre.
 Foto: Privat

Ifølge politiet er Erin Patterson i søgelyset, fordi hun tilberedte måltiderne. Politichefen understreger i samme ombæring, at sagen er "kompleks", og at "det hele kan være meget uskyldigt".

Selv hævder hovedpersonen, at hun er uskyldig. Til den fremmødte presse fortalte hun for kort tid siden med grådkvalt stemme:

– Det er en tragedie. Jeg er knust over det, der er sket. De var nogle af de bedste mennesker, jeg nogensinde har mødt. Gail var som den mor, jeg aldrig fik. Mine børn har mistet deres farmor.

Sponsoreret indhold