Viralt17. november 2022

Menneskets bedste ven: Hund på jobbet gør os gladere og mindre stresset

Er der en hund på kontoret, kan det være med til at gøre dig gladere og mindre stresset. Det viser en ny undersøgelse
Når hunden er med på job, så bliver vi gladere og mere afslappede.
Når hunden er med på job, så bliver vi gladere og mere afslappede.
 Arkivfoto: Colourbox

Du har sikkert hørt det før.

Hunden er menneskets bedste ven, og nu viser en ny undersøgelse, at menneskets firbenede ledsager også kan være god at have med jobbet.

I en pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring bliver den nye skandinaviske undersøgelse udfoldet, og her viser det sig, at vores firbenede venner giver mere glæde og mindre stress, hvis vovsen er med på arbejde.

Undersøgelsen er lavet blandt 1.200 hundeejere, og samtidig viser undersøgelsen, at det ikke kun er for selve ejeren, at der er en virkning.

Det er også blandt kollegaerne, at det hundens tilstedeværelse har en virkning.

400 danske hundeejere har deltaget i undersøgelsen, og her svarer halvdelen, at de bliver gladere, når hunden er med på job. 20 procent føler sig mindre stresset.

Næsten halvdelen, 43 procent, fortæller i undersøgelsen også, at det har virkning på kollegaerne, og hunden er med til at skabe god stemning.

– En nem måde at øge arbejdsglæden og mindske stress er at lukke hundene ind på arbejdspladsen. Det gavner både hundeejeren og kollegerne, siger Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer dog, at kollegaerne er med på, at der er en hund på kontoret.

Danskerne er dog ikke lige så gode til at tage hunden med på arbejde, som vores skandinaviske naboer.

15 procent af hundeejerne har mulighed for at tage vovsen med, men kun 10 procent benytter sig af muligheden.

I Sverige tager 18 procent hunden med, mens det i Norge er hele 20 procent.

– I Danmark er der færre arbejdspladser, der giver medarbejderne muligheden. Og af de hundeejere, der har muligheden, er også færre, der benytter sig af den. Noget kunne tyde på, at vi ikke tidligere har italesat muligheden for at have hund med på job her i Danmark, og at vi anser kæledyr, som noget der hører til i privatlivet. Måske er det noget, man ikke har tænkt over kunne være en mulighed. Min opfordring er derfor at virksomheder i hele landet overvejer, om det kunne være et ny “medarbejder gode” i fremtiden, så de danske arbejdspladser ikke går glip af en række fordele, siger Lotte Evers.

Undersøgelsen er lavet med 1.200 hundeejere. 400 fra Danmark, 400 fra Norge og 400 fra Sverige. Den er udført af Xtreme på vegne af Agria Dyreforsikring i september 2022.

Sponsoreret indhold