Viralt29. august 2023

Klagede over mystiske symptomer: Grusomt fund i kvindes hjerne

En australsk kvinde havde klaget over depression og glemsomhed, før kirurgerne gjorde et uhyggeligt fund i hendes hjerne: En otte centimeter lang rundorm
En otte centimeter lang rundorm er blevet fundet i hjernen på en australsk kvinde. Ormen blev fjernet fra den 64-årige kvindes hjerne under en operation i juni 2022.
En otte centimeter lang rundorm er blevet fundet i hjernen på en australsk kvinde. Ormen blev fjernet fra den 64-årige kvindes hjerne under en operation i juni 2022.
 Foto: Canberra Health

I adskillige måneder led hun af mystiske symptomer som mavesmerter, diarré, tør hoste og feber.

Senere klagede den australske kvinde også over glemsomhed og depression.

I 2022 fandt lægerne så endelig årsagen – og det var en chokerende én af slagsen.

Kirurgerne fandt nemlig en otte centimeter lang – og levende – rundorm i kvindens hjerne.

Det opsigtsvækkende fund er dog først kommet frem nu i en rapport fra universitetet Australian National University (ANU) og Canberra Hospital.

Patienten – en 64-årig kvinde fra New South Wales – havde opsøgt hospitalet i slutningen af januar 2021. På det tidspunkt havde hun døjet med mavesmerter, diarré, tør hoste og feber i flere uger.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-29/skaermbillede-2023-08-29-kl.-09.21.51.png
Her ses den otte centimeter lange rundorm, som altså havde bosat sig i kvindens hjerne.
 Foto: Canberra Health

Senere oplevede hun også hukommelsesbesvær og depression, hvilket altså fik lægerne til at kaste et nærmere blik på hendes hjerne.

Og her gjorde neurokirurgen Dr. Hari Priya Bandi så et opsigtsvækkende fund under en operation i juni 2022. Til én kollega beskrev han ifølge The Guardian det på denne måde:

– Åh Gud! Du vil ikke tro, hvad jeg lige har fundet i en kvindes hjerne – den er levende og spræller.

Både kirurgen og resten af teamet var selvsagt i chok over fundet, og man valgte hurtigt at sende den levende orm til videre analyse hos eksperter. De kunne hurtigt konkludere, at der var tale om en rundorm med det latinske navn Ophidascaris robertsi.

Den findes ofte i tæppepythoner, og det formodes, at kvinden har fået ormen ind i hjernen via netop denne type slange. Kvinden bor således i et område, der er kendt for at huse en hel del af netop denne type slanger. Kvinden husker dog ikke, at hun har været i direkte nærkontakt med en tæppepython, men lægerne mener, at rundormen kan have ligget i noget græs, som kvinden så har rørt ved.

Det er første gang nogensinde, at man har fundet en levende rundorm i en menneskehjerne. Kvinden er i bedring og er – naturligvis – blevet undersøgt for flere parasitter og orme.

– Stakkels patient, hun var så modig og skøn. Du ønsker jo ikke at være den første patient i verden med en rundorm fra en python, så vi tager virkelig hatten af for hende. Hun har været skøn, lyder det ifølge The Guardian fra hospitalet.

Sponsoreret indhold