Viralt10. august 2023

Jono blev forladt af sine forældre: - De væmmedes af mit udseende

Britiske Jono Lancaster fortæller sin hjerteskærende historie om at blive forladt af sine forældre på grund af sit udseende
Jono Lancaster er født med det sjældne Treacher Collins-syndrom. 
Jono Lancaster er født med det sjældne Treacher Collins-syndrom.
 Foto: Instagram

Blot 36 timer efter Jono Lancaster blev bragt til verden i oktober i 1984, blev han efterladt på hospitalet af sine biologiske forældre.

På grund af sit udseende.

38-årige Jono Lancaster er nemlig født med det sjældne Treacher Collins-syndrom, der gør, at han har et deformt ansigt.

Det skriver Daily Mail.

- Mine adoptionsparier siger, at begge forældre var forfærdede ved synet af barnets ansigt. Begge forældre følte intet moderligt bånd og forlod hospitalet uden barnet, fortæller Jono Lancaster til Daily Mail.

Få uger efter fødslen mødte Jono Lancaster heldigvis sin kommende adoptivmor, Jean Lancaster, som var en alenemor, der i forvejen havde adopteret andre børn med handicap.

- Hun har altid fortalt mig, at hun ikke kunne lade være med at smile, da hun så mig første gang, og at hun følte en øjeblikkelig forbindelse, da hun fik lov til at holde mig.

Da Jono Lancaster blev voksen, forsøgte han i sine midt tyvere at tage kontakt til sine biologiske forældre.

Men igen blev han afvist, da forældrene ikke ønskede nogen form for kontakt med ham.

- Det gjorde ondt, men jeg var stolt af, at jeg prøvede, og med den støtte, jeg havde omkring mig og den tankegang, jeg havde, fortsatte jeg i livet fuld af kærlighed og taknemmelig for det liv, de gav mig.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-08/jono-1.png
I dag holder Jono Lancaster foredrag med sin personlige historie og har sågar udgivet en bog om selvsamme.
 Foto: Instagram

Det meste af sit liv har den 38-årige brite kæmpet med at acceptere sit udseende. Og derfor har han altid undgået at kigge på sit ansigt.

- Hver gang jeg så mit spejlbillede, så jeg på mig selv med så meget vrede og had. Til sidst stoppede jeg bare med at kigge på mig selv, forklarer han.

Men på trods af de mange bump på vejen har Jono Lancaster formået at vende sin situation til noget positivt ved at omfavne sit unikke udseende.

I dag bruger han sit liv på at holde foredag om sin egen historie i håb om at kunne inspirere andre.

- Jeg ved, at der vil være udfordringer og kampe og ture i fremtiden, men jeg vil bare altid leve mit liv som ét stort eventyr, fortæller han.

Sponsoreret indhold