Viralt5. december 2022

Forældre vil ikke lade fire måneder gammel baby få livreddende operation: Kræver blod fra uvaccinerede

Et newzealandsk forældrepar risikerer at miste forældremyndigheden over deres fire måneder gamle baby, fordi de ikke ønsker, at deres barn får vaccineret blod under en livreddende hjerteoperation
En forældrepar ønsker ikke, at deres hjertesyge barn modtager blod fra bloddonorer, der er vaccinerede. nbsp;
En forældrepar ønsker ikke, at deres hjertesyge barn modtager blod fra bloddonorer, der er vaccinerede.
 Foto: Kirsty Oconnor/PA Images/Ritzau Scanpix

En højst usædvanlig sag fra New Zealand trækker lige nu overskrifter verden over.

Et forældrepar står nemlig til at miste forældremyndigheden over deres blot fire måneder gamle søn, fordi de ikke vil lade ham få en livreddende hjerteoperation.

Årsagen til forældrenes nej er ifølge The Guardian, at de ikke ønsker, at deres søn modtager blod fra bloddonorer, der er vaccinerede.

Derfor prøver de newzealandske myndigheder nu at gribe ind ved at anmode domstolene om at tilkende dem forældremyndigheden over den lille dreng.

Drengen lider af en forsnævring af lungklappen, og en operation skal udføres så hurtigt som muligt. Forældrene har derfor talt med en såkaldt antivaccinations-kampagnemedarbejder, hvor de har sat ord på deres bekymring:

– Vi ønsker ikke blod, der er kontamineret af vaccination. Det er vores beslutning – det er fint, at lægerne gør alt det andet, lyder det fra faderen.

De newzealandske sundhedsmyndigheder søgte om forældremyndighed over barnet mandag for en uge siden, og onsdag mødtes parterne i retten, hvor hundrede vaccinemodstandere demonstrerede ude foran retsbygningen.

Her argumenterede de newzealandske myndigheder for, at et barn med så alvorlig en lidelse ville være blevet behandlet for flere uger siden.

På den anden side argumenterede forældrenes advokat for, at fordi de var stemplet som konspirationsteoretikere, så nægtede sundhedspersonalet at høre på dem.

Der er endnu ikke faldet dom i den usædvanlige sag.

Sponsoreret indhold