Viralt12. marts 2023

Fly måtte nødlande: Nu raser folk over denne video

Mandag måtte et fly foretage en nødlanding på Cuba. Hvad passagerne gjorde i de hektiske minutter, har nu fået flere til at rase
Selv om flyet var i gang med at evakuere, fandt mange passagere alligevel tid til at tage selfies - og medbringe deres kufferter. 
Selv om flyet var i gang med at evakuere, fandt mange passagere alligevel tid til at tage selfies - og medbringe deres kufferter.
 Foto: Twitter

Mandag måtte et passagerfly fra Southwest Airlines trække i bremsen.

Flyet, der havde 147 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord, var blevet udsat for et såkaldt ”bird strike” og måtte kort efter nødlande på Cuba.

Det var dog ikke selve nødlandingen, der har chokeret folk. Det er snarere, hvad mange af passagerne gjorde i de hektiske minutter.

En video viser således, at flere af passagerne ”tog sig tid” til at tage en selfie, mens de befandt sig på flyets ene vinge. Desuden viser videoen også, at mange af passagerne valgte at tage deres kufferter med under evakueringen, hvilket ikke er tilladt.

Bird strike

Et ”bird strike” er, når et fly bliver ramt af én eller flere fugle under flyvningen.

Kollisioner med fugle sker faktisk ganske ofte, uden passagerer opdager noget som helst.

Ofte kan flyet blot flyve videre, men undertiden kan selv en lille fugl skabe massive ødelæggelser af flyet, som derfor må nødlande. Det sker især, når fuglen ender i én eller flere af flyets enorme motorer.

Kufferter samt højhælede sko må således ikke medbringes under en evakuering, da disse ejendele kan gøre situationen livsfarlig og besværliggøre evakueringen.

Flyet var på vej fra Havana, Cuba til Fort Lauderdale, Florida, da det kort efter start måtte vende om og nødlande i Havana.

På grund af det såkaldte ”bird strike” opstod der røg i kabinen og kabinepersonalet aktiverede derfor evakueringsplanen.

Videoen af evakueringen blev siden delt på Twitter, og her er det altså strømmet ind med rasende kommentarer. Mange kalder passagerne for ”rendyrkede idioter, der ikke burde få lov til at flyve igen”.

- Hvad er der galt med folk? Er deres bagage mere vigtig end deres liv og andres liv?, spørger én således.

- Jeg bliver rasende!, lyder det kortfattet fra en anden.

Du kan se videoen herunder:

Sponsoreret indhold