Viralt8. december 2022

Efterlod marsvin i vejkanten: "God jul pikhoveder"

Et dyreinternat fik et chok, da nogen efterlod to marsvin for enden af internatets grusvej - med en særdeles grim seddel vedhæftet
Fuglebjerg Internat fik en chokerende seddel sammen med to efterladte hanmarsvin.
Fuglebjerg Internat fik en chokerende seddel sammen med to efterladte hanmarsvin.
 Foto: Privat

Pernille Rolighed Patterson og manden fik noget af et chok, da de i weekenden stod for enden af deres grusvej.

De to har sammen dyreinternatet Fuglebjerg Internat, og ud til vejen stod et lille bur med en seddel og et budskab, der ikke var til at tage fejl af.

“GOD JUL PIKHOVEDER”, stod der på papskiltet på buret. Inden i buret lå to marsvin, der var blevet efterladt.

– Det er desværre noget, vi oplever rigtig tit (at dyr bliver efterladt, red.). Det der er specielt den her gang, det er netop den her besked, hvor vi tænkte: “Det har vi godt nok aldrig oplevet før”. Det er det modsatte, vi oplever, når folk sætter deres dyr af, fortæller Pernille Rolighed Patterson til SE og HØR.

De har delt et opslag på Facebook, der er blevet delt 75 gange ind til videre.

“Tak for gaven og den fine julehilsen som du har sat af på vores grusvej. Hvornår mon folk lære at tage ansvar for sine dyr og ikke kaste ansvaret videre til andre…“, skriver Fuglebjerg Internatet.

Oftest er der ikke en besked med, når dyrene bliver efterladt. Ellers bliver der undskyld rigtig meget, hvis der er.

– Men ligefrem at blive mødt af sådan en “pæn” besked, har vi aldrig prøvet før. Det var det, der chokerede os allermest, fordi vi er jo efterhånden vant til, at der bliver sat dyr af.

Mange dyr bliver efterladt

Pernille fortæller, at de lige nu er helt fyldt op og har rigtig svært ved at få plads til flere dyr. De vil rigtig gerne hjælpe, men det kræver, at der er plads.

– Folk er altid velkomne til at ringe og tage en snak med os. Lige nu er vi fuldkommen proppet, og det er samtlige internater i Danmark. Det er rigtig slemt både med kaniner og marsvin, fortæller hun.

Hun råder dog folk til at ringe ind - om ikke andet så for at få et godt råd:

– Vi har ikke mulighed for at tage dem ind lige nu, men vi kan tale med de her mennesker og komme med nogle andre muligheder.

– Vi kan også aftale, at de ringer tilbage igen om en uges tid for at høre, om vi har fået plads.

Sponsoreret indhold