Viralt 11. august

Dyrlæge afslører på TikTok: De her hunderacer ville hun aldrig eje

Hunden er menneskets bedste ven, men nogle hunde bliver altså bedre venner end andre. Det afslører TikToker og dyrlæge Whitney Terrell
De her racer er dyrlægens mareridt

De ser søde ud, men ifølge en amerikansk dyrlæge er det ikke lutter idyl at være hundeejer af de her tre racer.

Foto: Colourbox

En dyrlæge har vovet sig ud i at rangere de bedste og værste hunderacer, og det har fået en blandet modtagelse blandt brugerne på TikTok.

Dyrlægen Whitney Terrell rangerer i en række videoer hundene på baggrund af personlighed, sundhed og opførsel. Det skriver news.com.au.

Amerikaneren har over 75.000 følgere, og modigt nok har hun valgt at udpege de værste racer.

Øverst på hendes liste ligger goldendoodle. Hunderacen kræver særligt meget pasning i form af pleje af pelsen, og de har anlæg for at få infektioner i ørene, og det får altså dyrlægen til at sige nej tak.

Og selv om nogle af dem kan være rigtig søde, så oplever hun dem ofte som "crazy hyperaktive" hunde, der ikke kan sidde stille særlig længe.

Som nummer to på listen over de værste racer ligger Belgiens schæferhund Malinois og den tyske Schæferhund.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De er perfekte som redningshunde, men ellers er det bare benhårdt arbejde, lyder det fra dyrlægen.

– Dem, vi ser i klinikken, vil bide ansigtet af os, fordi de ikke er trænet ordentligt, siger hun i videoen.

De kræver masser af opmærksomhed og træning, og det skal man altså være klar på at give som hundeejer.

Mops er på listen over hunderacer

Mops-racen er ikke populær hos duyrlæge Whitney Terrell.

Foto: Tiktok/dr.terrellpetvet

Længere nede på listen ligger de mindre hunderacer som fransk bulldog, mops, Boston terrier og shih tzu, der har deres flade næse til fælles, og det er netop det, der får dyrlægen til at advare mod hunderacerne.

Hundene er nemlig tilbøjelige til at få en særlig luftvejssygdom på grund af strukturen i ansigtet. Det kan give problemer senere i livet, som kan belaste hjertet.

Herefter kommer chihuahua-hunde på grund af deres "ankelbidende"-adfærd. De er efterfulgt af de kinesiske hårløse hunde.

– Hundene er okay, jeg kan bare ikke lide hårløse dyr. De er stive og nærmest fedtede – det samme gælder katte. Det er bare et nej fra mig, forklarer dyrlægen.

På TikTok er Whitney Terrell blevet bestormet af over 24.000 kommentarer fra folk, der gerne lige vil pointere, at deres goldendoodle eller schæferhund altså er rigtig sød.

De mange reaktioner fik dyrlægen til at lave endnu en video. Her beskrev hun sin top fem over bedste hunderacer, som hun selv ville anskaffe sig.

Dyrlægens favoritter

Selv har dyrlægen nemlig hunderacen basset hound i toppen af listen over bedste hunde. En race hun også selv er ejer af – og det er altså på trods af sundhedsfejl.

– De lugter, de har et meget dybt vov, de kan have øre-, ryg- og vægtproblemer, forklarer hun, men uddyber, at hendes egen er så sød, at hun kan have ham med på arbejde.

På andenpladsen ligger gadekrydset. Denne race lider nemlig ikke på samme måde af arvelige sygdomme, som de rene hunderacer.

Efterfølgende kommer golden retriever på grund af dens gode temperament.

– Det er en god første hund – især for familier. Godt temperament, lette at træne, elsker dem, siger Terrell.

På fjerde og femtepladsen ligger henholdsvis tysk korthåret hønsehund og pyreneerhund angiveligt på grund af deres energiske natur.

Sponsoreret indhold