Viralt 7. august

- Det lyder mærkeligt, men... hajangreb reddede mit liv

Det lyder mærkeligt, men det er ikke sikkert, at en ung mand fra Finchburg, Massachusetts ville være i live i dag, hvis han ikke var blevet angrebet af en haj
Eugene Finney kan glæde sig over, at et hajangreb reddede hans liv. 

Eugene Finney kan glæde sig over, at et hajangreb reddede hans liv. 

Foto: Ritzau Scanpix og privat

At blive angrebet af en haj er nok noget, de færreste har lyst til at prøve. Men en amerikansk mand fra Finchburg, Massachusetts priser sig lykkelig for, at han blev udsat for netop et hajangreb i juli 2015.

For havde den frygtede fisk ikke sat tænderne i ham, ville han formentligt ikke være i live den dag i dag.

Og ja, det lyder mærkeligt, men årsagen giver nu meget god mening.

En hvidhaj er et af havets mest frygtede fisk.

Foto: Ritzau Scanpix

For efter at manden – Eugene Finney – havde været i nærkontakt med hajen, måtte han behandles for en stor flænge på ryggen. Og her opdagede lægerne en valnød-stor kræftknude i Eugene Finney.

Kræftknuden var efter alt at dømme ikke blevet opdaget, hvis Eugene Finney ikke havde fået flængen i sin ryg, og derfor kan familiefaren i dag takke hajen for, at han er i live.

Det skriver New York Post og Washington Post.

For efter at manden – Eugene Finney – havde været i nærkontakt med hajen, måtte han behandles for en stor flænge på ryggen. Og her opdagede lægerne en valnød-stor kræftknude.

Foto: Privat

Eugene Finney var på ferie med sin familie i Californien, da hajen angreb. Han svømmede rundt ved Huntington Beach, da det store rovdyr angreb og efterlod ham med flere dybe sår og blå mærker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Eugene Finney valgte i første omgang at blive hjemme, men da han vendte tilbage til Finchburg, Massachusetts var smerterne i især ryggen blevet for voldsomme, og Eugene Finney tog på hospitalet.

Og det var her, at lægerne kunne konstatere, at den 39-årige mand havde en kræftknude i ryggen.

- Den eneste måde jeg ellers ville have opdaget knuden på, var hvis det havde vokset sig så stor, at den var begyndt at sprede sig. Så ville jeg have haft kræft i fjerde stadie. Jeg ville begynde at tabe mig og føle mig syg, og på det tidspunkt ville det være for sent, har den heldige mand tidligere sagt til Washington Post.

En mand kan takke en haj - nok ikke denne dog - for, at han er i live i dag. 

Foto: Ritzau Scanpix

Tre uger efter lægerne opdagede knuden, var Eugene Finney på operationsbordet for at få fjernet kræftknuden. Operationen var lille og hurtig overstået - og i dag kan den amerikanske familiefar ikke mærke noget til hverken kræftknude eller hajangreb. Han er bare lykkelig for at være i live - og for at hajen angreb ham.

- Hvis jeg mødte hajen igen, ville jeg give den et knus, siger Eugene Finney.

Sponsoreret indhold