Viralt6. september 2023

Blev kaldt "verdens mest ensomme": Nu har løven Ruben fået et nyt liv

Løven Ruben blev døbt ”verdens mest ensomme løve”. Han mistede sin evne til at brøle, efter han i hele fem år sad helt alene i et bur. Nu er der endelig godt nyt
De sidste fem år har den 15 år gamle løve Ruben siddet alene og forladt i et bur i en zoologisk have i Armenien. Men nu er han langt om længe fri – og genforenet med artsfæller. 
De sidste fem år har den 15 år gamle løve Ruben siddet alene og forladt i et bur i en zoologisk have i Armenien. Men nu er han langt om længe fri – og genforenet med artsfæller.
 Foto: Animal Defenders International

Han burde leve på savannen med en stor familieflok omkring sig. I stedet har de sidste fem år været komplet ensomme for løven Ruben.

De sidste fem år har den 15 år gamle løve således siddet alene og forladt i et bur i en zoologisk have i Armenien. Uden andre løver ved sin side mistede Ruben evnen – eller hvert fald lysten – til at brøle.

Men nu er et nyt – og lykkeligt – liv endelig begyndt for Ruben.

For nu er han nemlig blevet reddet af en britisk dyreorganisation ved navn Animal Defenders International.

Dyreorganisationen har sørget for, at Ruben er blevet flyttet omkring 8.300 kilometer sydpå til sit nye hjem i Sydafrika. Her bor han nu i et stort reservat med 32 andre løver og tigre, der ligesom ham er blevet reddet fra grumme kår.

Og der er ingen tvivl om, at Ruben i dag er en fuldstændig forvandlet løve.

– Han er begyndt at få sit brøl tilbage, hans morgenkald bliver gradvist mere kraftigt, mens han genvinder sin selvtillid, siger Jan Creamer fra Animal Defenders International.

– At se ham gå på græs for første gang, mens han hørte stemmer fra sin egen slags, mens den afrikanske sol ramte hans ryg, gav os alle tårer i øjnene, lyder det videre.

Ruben var det sidste dyr, der blev efterladt i den zoologiske have, efter havens ejer døde. De andre dyr blev doneret og flyttet til nye hjem, men det lykkedes i første omgang ikke at finde et hjem til den 15 år gamle løve.

Derfor endte han med at tilbringe fem lange år alene og forladt, før han blev reddet.

De mange år i isolation havde sat sine tydelige spor på Rubens krop og sind. Foruden at have mistet sit brøl var hans pels også mat og ødelagt. Heldigvis er der allerede nu forbedringer at spore.

Sponsoreret indhold